Virág a kátyúban: kijavították a felháborodást okozó úthibát Dunaújvárosban

Dunaújváros - Kijavították pénteken a hetek óta tátongó úthibát a Vasmű úton, és több méretes kátyút is felszámoltak a városi utak állapotáért felelős szakemberek.

Dunaújvárosi Hírlap

Nagy port kavart Dunaújvárosban laptársunk írása a Vasmű úti kátyú ügyében. Mára meg is lett az eredménye: befoltoztak több úthibát, eltűnt a sokak által csak a Lyuknak nevezett Vasmű úti gödör és a Dózsa György út-Vasmű út kereszteződésénél lévő kátyú-trió is. A kátyú-helyzetet az  olvasók is szapulták a Dunaújvárosi Hírlap online kiadásának hozzászólásaiban.
A gödröt hetekkel ezelőtt felmarták, majd úgy hagyták, az úthibára figyelmeztető táblát csak később helyezték el benne. A DH olvasói nem bírták elviselni az önkormányzat tétlenségét, így szervezkedésbe kezdtek és egy flash-mob keretében virágágyást ültettek a tíz centiméter mély kátyú helyére. Az ötven liter virágföld és a növénypalánták másnapra eltűntek, alaposan kitakarították a helyét. A Dunaújvárosi Hírlap a kátyú születésétől a haláláig tudósított az eseményekről, így amellett sem mehettek el szó nélkül, hogy pénteken a polgármesteri hivatal közleményt adott ki, miszerint bűncselekményt követ el az a személy, aki bármilyen formában veszélyezteti a közlekedést.
A pontot az i-re mégis az tette fel, hogy mozgósították ma a kátyúirtó szakembereket és sima aszfalt került a város útjain található több  - az autósoknak és motorosoknak rendszerint bosszúságot okozó - úthibájára. A dh-online.hu-n található kommentek között a legtöbb támadás a fent említett Vasmű út-József Attila kereszteződésében lévő és a Dózsa György út-Vasmű út csomópontjánál lévő kátyúkat érte. Egy régóta esedékes útjavítás után üdvözítő megoldás született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!