Zajos presszó: aláírásokat gyűjthetnek a lakók

Székesfehérvár - Ha egy presszó éjszakai működése zavarja a környék lakóit, kétharmaduk aláírása elegendő ahhoz, hogy az önkormányzat korlátozza a nyitva tartást.

Házi Péter

Lehet-e városrészi szinten egységesen kezelni a sörözők nyitva tartását, például kikötni, hogy csak este tízig lehetnek nyitva? Ugyanis - mint a Hírlap által rendezett vízivárosi fórumon résztvevők elmondták - gyakran még hajnali kettőkor is a környéken randalíroznak az ittas egyének a panelházak aljában működő egységek környezetében.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint erre idén január 1-jétől, az életbe lépett új rendelet alapján lehetőség van: - Ha egy üzlet működése zavarja a környéken élők nyugalmát, akkor az üzlet közvetlen, száz méteres  környezetében lakók kezdeményezhetik az éjszakai működés korlátozását: a lakók kétharmadának írásbeli kezdeményezésére, a városi szolgáltatások bizottsága előzetes véleményének ismeretében határozatlan időre korlátozható a szóban forgó üzlet nyitva tartása, mégpedig este tíz és reggel hat óra között. Szombati napokon ez a tiltás az éjfél és  másnap hat óra közötti időre vonatkozik.
A Régió Háza (volt Technika Háza)  előtti padok jelentős részéről hiányzik az ülőfelület, ezeket valakik, valamikor megrongálták, széthordták, mikor pótolják ezeket?  - merült fel a kérdés a beszélgetésen. Mint megtudtuk, a Városgondnokság karbantartási csoportja jelzésünkre felvette az elvégzendő munkák közé a szóban forgó padok javítását és ígéretük szerint  hamarosan pótolják az ülőfelületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!