Csákberény

2017.04.24. 19:20

Egy Viktória gyöngye nyerte a nagyaranyat, kiváló volt a sárgamuskotály is

CSÁKBERÉNY Egy manapság ritkaságnak számító Viktória gyöngye szőlőből készült bor érdemelte ki a csákberényi éves borverseny nagyarany minősítését, de kiváló rajnait és ezerjót is kóstolhattak a résztvevők.

A csákberényi borok éves seregszemléjére 30 gazda 71 mintával nevezett. A bírálaton a borokat ismert és elismert szakemberek minősítették, köztük Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Szent István Egyetem Borászati Tanszékének vezetője, aki a zsűri elnöke volt. Elismerően szólt a borok minőségéről, de felhívta a figyelmet néhány tapasztalt hiányosságra is. Dicsérte
a gazdák egymást segítő szándékát, ami nemcsak a csákberényi borok minőségének javulását, hanem a közösség erősödését is segíti.

Az aranyérmesek: Belecz Péter, idősebb és ifjabb Sáfrán András, Lepsényi Miklós, Rajki Péter és a nagyaranyat elnyerő Rácz Ádám. Kiváló borokat kóstolhattak a résztvevők Fotó: Róth Hajnalka

Nagy aranyéremre minősítették Rácz Ádám 2016-os Viktóriagyöngye borát, valamint a szintén 2016-os rizlingszilváni bora aranyérmes lett. Aranyérmet kapott Sáfrán Andrásék 2014-es rajnai rizlingje, 2016-os boraik közül a kékfrankos rozé, a sárgamuskotály, a generosa, a tramini, valamint az olaszrizling, Lepsényi Miklós 2016-os generosája, Rajki Péter 2016-os olaszrizlingje és Belecz Péter 2016-os Ezerjó bora. Ezenkívül 21 ezüstérem, 31 bronzérem és 6 oklevél minősítés született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!