Csákvár

2017.03.26. 13:02

Csákvárért Díjjal ismerték el Kiss László munkásságát

Kiss László vállalkozónak ítélték oda ebben az évben a Csákvárért Díjat. A díjazottat az elismerésről, illetve a karrierjéről is kérdeztük.

Laci Patrícia

Kiss László már 1999 óta végzi a közétkeztetést Csákváron. A városban szinte mindenki ismeri a vállalkozót, hiszen az iskolás és óvodás gyerekek mellett az idősek otthona lakóinak a közétkeztetéséért is felelős, sőt, rendszeresen szervez helyi programokat barátaival együtt. A sok éves szorgalmas munka meghozta gyümölcsét, ugyanis Kiss Lászlónak ítélték oda ebben az évben a Csákvárért Díjat még a város március 15-ei ünnepségén, ennek kapcsán kerestük fel a vállalkozót, aki így emlékezett vissza az elismerés napjára:

- Amikor kimondták a nevemet, polgármester pedig kért, hogy vegyem át a díjat, azt terveztem, hogy megköszönöm az elismerést, viszont az a taps és ujjongás, amit én ott kaptam abban a pillanatban az emberektől, döbbenetes volt. Egyszerűen annyira meghatódtam, hogy nem tudtam volna elmondani a beszédemet - mesélte kissé elérzékenyülve Kiss László, aki nagyon hálás volt a díjért.

Kiss László büszkén tartja kezében a Csákvárért Díjat
Fotó: Némedi István

A közétkeztetés a vállalkozó szerint nem egyszerű munka, hiszen sok előírásnak meg kell felelni, ám mégis egy hálás feladat, az étkeztetés kapcsán a reformkonyha népszerűsítéséről is elmondta nekünk tapasztalatait:

- A gyerekeket rá kell vezetni a különböző ízvilágokra, de ezt csak lépésről lépésre lehet megtenni, nem azonnal. Hetente egy alkalommal szoktunk reform ételt az asztalra tenni, az ennivalókról pedig mindig mesélünk a gyerekeknek, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy megszeressék a fiatalok a szokatlan ízvilágot. Sőt, adunk fantázia neveket is, például a parajos galuskát Popeye kedvencének hívjuk.

A programszervezés is szóba került.

- Az nagyon fontos, hogy a gyerkőcöket meg tudjuk szólítani, kirobbantani őket a számítógép elől. Ha a gyerekek eljönnek a programokra, velük együtt jönnek a szülők is, akik végre kimozdulnak kicsit a rohanó világból. Észrevettem, sajnos mostanság alig tudnak egymásról az emberek, a helyi rendezvényeken viszont közelebbről is megismerik egymást, beszélgetnek, ez pedig a város közösségének is jót tesz. Télen például egyik barátommal lementünk a Csíkvarsai-rétre, ahol az összegyűlt esővíz befagyott, így csináltunk ott egy jégbulit, felállítottunk sátrat, volt zene, tábortűz, főzés. Öröm volt látni, hogy együtt szórakozott a város, s érdeklődtek egymás iránt az emberek - tette hozzá a vállalkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!