Csákvár

2016.09.13. 14:01

In memoriam - Minárik Ferenc

Szeptember 10-én elhunyt Minárik Ferenc, Csákvár díszpolgára. Fáradhatatlan szervező, tanító volt.

S. Töttő Rita

Néhány évvel ezelőtt még azt írhattuk róla a Fejér Megyei Hírlapban: „Vérbeli tanárember, ahogy a felesége, Minárikné Kivágó Erzsébet is (...) annyi csákvárit tanítottak már, hogy igazán megsaccolni sem tudnák." Feri bácsi akkor azt mondta: „Rendes, becsületes, szorgalmas emberek élnek itt. Tanítványaimra büszke vagyok, mert megállják helyüket az életben", de elárulta azt is: legbüszkébb arra, hogy a település díszpolgára lehet.

Csákvár is roppant büszke volt rá mindig. „Feri bácsi", merthogy a város apraja-nagyja így ismerte, 60 éve végzett pedagógusként, idén kapott gyémánt diplomát.

Fotó: Némedi István

- 1934.08.12-én született Csákváron.

- 1955-ben Fehérvárcsurgón kezdett tanítani, majd 1956-ban végzett Pécsett történelem-ének szakos általános iskolai tanárként.

- 1958-ban megnősült, két fiú gyermekük született. 1961-ben feleségével együtt a csákvári általános iskolában helyezkedtek el.

- 1968-től volt az iskola úttörőcsapatának vezetője.

- 1976-ban megalapította a helyi művelődési ház dalkörét, melynek 1992-ig a karnagya volt. Munkájával nagyban hozzájárult Csákvár kulturális életének színesítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!