Csákvár

2014.04.15. 17:35

Harmadik éve közösen újítják a környezetet Csákváron

Április első hétvégéjén az immár hagyományos településszépítő napon több, mint száz ember dolgozott a kisváros rendbe tételéért.

Kocsis Noémi

Az első évben kitűzött cél – aktivizálják a helyieket a környezetszépítésre úgy, mint azt sikerült a 70/80-as években – egyre jobban beérni látszik: az idei meghirdetett településszépítési napon már több, mint száz ember ragadott kapát, húzott kesztyűt, s látott munkához, több helyszínen is. Nem csak a lakosság, de az önkormányzati dolgozók is kivették részüket.

A Vajda-Petőfi utcák kereszteződésében árvácskákat ültettek. Megújult a millenniumi játszótér: lefestették a játékokat és gyommentesítették a járdaszegélyeket. Itt a legtöbbet a gánt-bányatelepi intézményes otthon munkatársai és lakói segítettek. Az akcióhoz az egyházak is csatlakoztak: az evangelikus egyházközség tagjai a templomuk előtti területet tették rendbe és felvállalták, kitakarítják a Bokréta és a Szent István utcák közötti részt, az úgynevezett Kutyaszorítót. A római katolikus egyházközség tagjai a templomuk előtti fákat gallyazták le, ennek köszönhetően végre beláthatóvá vált a z épülethez tartozó udvar is.

A csákvári polgármester, Katonáné Venguszt Beatrix és kisfia is részt vettek, ők virágot ültettek (Fotó: Csákvári Önkormányzat)

Az iskolában – mind a régi, mind az új épületben – szinte a teljes tanári kar felsorakozott a munkához. Besegítettek a szülők is, virágot ültettek, a régi iskolában pedig óriás falirajzot készítettek.

A település központjában több csapat is dolgozott. A Szabadság tér játszóterén homokot ástak, gyommentesítetek, bokrokat metszettek. A parkban tavaly felállított fazekas emlékmű köré kúszónövényeket ültettek. A szolgáltatóház lakói és dolgozói pedig közösen ültették el az általuk átteleltetett virágokat a kő virágtartókba. A könyvtár előtti kis sziklakert sem maradt ki, így válhatott Húsvét előttre a kisváros valóban szép, tiszta, megújult és virágos környezetűvé.

Címkék#Csákvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!