Csákvár

2017.06.20. 14:15

Ügyes kezek Csákvárról és Zámolyról

CSÁKVÁR - A Vértes Múzeum Baráti Köre szervezésében megnyílt az Ügyes kezek Csákvárról-Zámolyról nevű kiállítás.

Laci Patrícia

A Vértes Múzeum Baráti Köre folyamatosan szervez kiállításokat a múzeumba, tárlataikat pedig a helybéliek, sőt még a környékbeli településekről érkezők is megcsodálják rendszeresen. Nemrégiben az Ügyes kezek Csákvárról-Zámolyról című kiállításnak volt a megnyitója. A főszervező Tóth Árpádné Marika.

A csákvári foltvarrók például patchwork munkákkal készültek, az ő munkáik a nagyteremben, míg a kisteremben a zámolyiak munkássága látható.

Fotó: Némedi István

Bodrogai Gyuláné, Vértes Múzeum Baráti Körének tagja elmesélte, a helybéli általános iskolások is látták már a kiállítást.

– Tetszettek a gyerekeknek a figurák, a terítők, a fűzött gyöngyök. A kiállítás augusztus 5-ig látogatható. Utána a Vadászat a Vértesben című tárlatunkat nyitjuk meg, sőt, tervbe vettük, hogy szekerekkel kimegyünk a Vértesbe az iskolásokkal, hogy lássák, milyen is volt régen a vadászok élete – tette hozzá Bodrogai Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!