Csákvár

2015.03.31. 14:09

Újra önkormányzati kézben van a csákvári rendelő

Csákvár - Újra önkormányzati kézben van a város orvosi rendelője. Drága volt a visszavétel, de értékarányos.

S. Töttő Rita

A városi rendelőben a szolgáltatók maradnak, melynek Simon Ferenc, csákvári lakos is örül

A helyi orvosi társaság vásárolta meg a rendelőt 2006 táján kb. 8 millió forintért, amelyet akkor felújítottak, kibővítettek. Az önkormányzat azonban szerette volna újra saját kézben tudni az ingatlant, így egy plusz terület hozzáadásával most 30 millióért vásárolta meg a társaságtól. Kormányzati segítséget is kapott Csákvár: 60 millió forintból gazdálkodhatta ki az épület visszavásárlását, valamint a leendő felújítást. Ez az összeg ugyan most bentragadt a bankban a hírekből is ismert bankcsőd után, de a remények szerint nem kell sokat várni a milliók felszabadulására.

Hamarosan megkezdődhet a felújítás, amelyet még idén befejeznek. Energetikai fejlesztések várhatók, a rendelők fűtését különválasztják, hiszen a védőnői és a gyerekorvosi részre magasabb hőmérséklet kell, mint a többi rendelőben.

Az akadálymentesítést is megoldják a felújítás során, s alternatív energiák felhasználásával teszik hatékonyabbá a működést, illetve olcsóbbá a rezsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!