Csór

2016.04.26. 10:33

Szavazatokból lehet vécéjük a csóri gyerekeknek

Csór – Nagyon számít az internetes szavazatokra a Mátyás Király Általános Iskola, ahol önerőből évek óta nem sikerül megoldani, hogy az iskolaépületben végezhessék dolgukat a kisdiákok.

Kocsis Noémi

Tavaly is pályáztak, éppen lecsúsztak az egyik nagy tisztítószermárka gyártója által meghirdetett országos mosdófelújítási programról, pénzt pedig csak az első három helyezett kap. A csóri általános iskola az idén ringbe szállt mégis, mert úgy érzik, tényleg tarthatatlan a 30 éves állapot: a gyerekek nem az iskolaépületben járnak vécére, mert ott nincs. Télen, hóban, esőben, váltócipőt-kabátot húzva az udvari, nagyon leromlott, csak állagmegóváson átesett melléképületet tudják használni, messze a 21. században elvárható körülményektől. A 65 érintett érdekében az egész falut mozgósították a szülők is, de április 30-ig még nagy szükség van szavazatokra, mert a Mátyás iskola jelenleg csak a 4. helyen áll az egyébként 11 iskolás mezőnyben.

A 2016. áprilisi állapotok ugyanolyanok, mint az egy évvel korábbi képeken. Csak állagmegóvásra van pénz
Fotó: Koppán Viktor

Az iskolában már elvileg megvannak a tervek a mosdók kialakításához, de ehhez legkevesebb 5 millió forintra lenne szükség. A település önkormányzata forráshiány miatt mindeddig nem tudta megoldani az áthelyezést, ezért nevezett be az iskolavezetés az országos pályázatba.

Címkék#szavazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!