Dég

2014.02.25. 17:50

Fergeteges farsang és télűzés Dégen

Dég - Fergeteges hangulatúra sikerült a Dégi Hagyományőrző Klub által első ízben megrendezett batyubál-jellegű farsang, amelyen a tombola fődíja egy grillázsos torta volt.

Házi Péter

Vagy százharminc különféle farsangi maskarát készítettek saját kezűleg a Dégi Hagyományőrző Klub tagjai még a farsang előtt, ugyanis ez volt maga a belépő. Így az iskola közösségi termébe érkező minden vendégnek volt maszkja. A terem, amiként Szanyi-Nagy Zsoltné Szilvitől, a klub egyik életre hívójától megtudtuk, zsúfolásig telt. Elsőként a régi farsangi hagyományokat ismertették, a helyi nyugdíjas klub előadta a Hamupipőkét, majd Szanyi-Nagyné Szilvia vezetésével a klub tagjai következtek egy téltemető jelenettel, amelyben a régi fonók hangulata elevenedett meg, a végén pedig elsiratták az Illyés szalmabábút, ami valójában nem más, mint a tél maga.

Ezután kezdődött a nyitótánc, a hagyományőrzők a terem minden részéből felkérték a megjelenteket egy kezdőtáncra, akik szerencsére hajlandónak is mutatkoztak Innentől kezdve aztán csak fokozódott a hangulat, éjfélkor kiderült, hogy a tombola fődíját, egy finom grillázsos tortát Patkós Anita és Cseke Péter nyerte. A pogácsáról a Wanderer család péksége gondoskodott, az ételeket, innivalót pedig a farsangolók hozták. Akik hajnali négyig maradtak. Jövőre jelmezes bált szerveznek!

Az éjféli tombola fődíját, a finom tortát Cseke Péter és Patkós Anita nyerte (aki éppen valamelyik maskara mögé bújt képünkön) Hajnali négy óráig tartott az első ízben megrendezett farsang  (Fotó: Panyi János)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!