Dég

2017.06.13. 15:45

Hajvágás és ajándékok a dégi gyermekotthon lakóinak

DÉG HAJjaj, gyereknap! - idén ezzel a mondattal indította útjára újabb akcióját az Ifjabb Ocskay Gábor Alapítvány, ami a korábbi jégkorongozó, Ocskay Gábor hagyatékából jött létre.

Horog László

A legendás jégkorongozó 2009-es halála után egy esztendővel létrehozott alapítvány célja elsősorban a fehérvári jégkorong utánpótlás támogatása, de a Fejér Megyei Gyermekotthont is aktívan támogatják immár nyolc éve.

- Korábbi tapasztalataink és a nagy sikert aratott karácsonyi akciónk alapján úgy véltük, hogy az otthonban, családotthonban élő gyermekek vágynak arra, hogy saját csajos-, fiús tusfürdőt, sampont, zselét, parfümöt használjanak, de erre sajnos nincs lehetőségük, hiszen az anyagi kereteik szűkösek, minden közös, mint egy nagy családban. Gyűjtésbe kezdtünk, ismét rengeteg magánember bekapcsolódott, sorra érkeztek a felajánlások, amit az alapítvány megduplázott, így az autó ismét megtelt. De volt még valami. Arra gondoltam, hogy egy hajvágással egybekötött gyereknap biztosan meglepetés lenne nevelőnek, nebulónak egyaránt - mondta Ocskay Zsuzsanna kuratóriumi elnök.

A szépülés jegyében telt a gyermeknap a dégi gyermekotthon lakói számára Fotó: Horog László

Az ötlet nyitott fülekre talált Veszelovszky Viki fővárosi mesterfodrásznál, aki gyorsan mozgósította kollégáit. A gyűjtés a szalonokban is megkezdődött, Hajasné Kenessey Judit is habozás nélkül támogatta az ötletet

A választás a Fejér Megyei Gyermekotthonhoz tartozó, Dégi családotthonra esett, ahol 43 gyermek él. Az ajándékok Viszló Csaba segítségével jutottak el a Fejér megyei településre, a járművek rogyásig voltak az ajándékokkal, az átadott tárgyakat 80 pár cipővel még megtoldotta egy fehérvári vállalkozó.

- Nehéz eldönteni, hogy a vendégek, vagy a gyermekek voltak izgatottabbak az érkezéskor. A mesterek hamar belakták az otthont, így kezdődhetett a szépülés, felfrissülés, göndörítés, vágás, szárítás, kicsinek, nagynak, nevelőnek egyaránt. Várakozás közben zajlottak a ping-pong mérkőzések, készültek a csillámtetkók, rotyogott a pörkölt és sült a palacsinta. A közös, kései ebéd és beszélgetések után nehéz volt az elválás, itt-ott el is törött a mécses és az ember szívéből egy darabka ott is maradt. Ezekkel a kezdeményezésekkel élményt, örömöt, boldogságot adhattunk a gyermekeknek - mondta Ocskay Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!