Dég

2014.07.27. 08:02

Öt évesen kezdte a versenyzést a dégi horgászverseny győztese

Dég – Negyvenkét hallal büszkélkedhet a Park-tónál rendezett, falunapi horgászverseny gyermekkategóriájának nyolc esztendős győztese.

Sebestyén Lilla

- Lassan harminchárom éve rendezünk horgászversenyt a dégi, Anna-napi falunap alkalmából. Lehet mondani, ez már ős régi hagyomány nálunk – mesél Zsigmond Mihály, a Park-tó Horgász Egyesület titkára, a víz mellett üldögélve, ahol a festői táj látványával egyszerűen képtelenség betelni. Nagy valószínűséggel ez is oka annak, hogy ennyien látogatnak el ide évről évre, beleértve a gyerekeket, ifjakat is, akiknek épp szombaton rendeztek versenyt, a falunap alkalmából.

A szervező elmondta: Sokáig egy napra tették a felnőttek és a csemeték versenyét, mostanra azonban a nevezők száma olyannyira megduzzadt, hogy muszáj volt különválasztani a kategóriákat.

Tizenhét gyermek és öt ifi horgász jelentkezett idén és szerencsére nem csak fiúk neveztek, a lányok is szép számmal képviseltették magukat. Így a szervezők őket is díjazták.

 

A versenyen minden nevező kapott egy úszót, és egy kis édességet, illetve az első, második és harmadik helyezettek, különböző horgász felszerelésekkel is gazdagodtak. Az ajándékok között volt pecabot, haleledel és szák is.

A versenyben többen is kiemelkedő eredményeket értek el, a gyermekkategória első helyezettje a nyolc esztendős Mergel Zoltán lett, aki Kápolnásnyékről érkezett és már három éve visszajáró nevező. Zsigmond Mihály azt is elmondta, minden évben igen szép eredményeket ér el a fiatalember, ezúttal is, két díjat tudhat magáénak: A gyermekkategória első helyét és ráadásnak ő volt az is, aki a versenyzők között a legtöbb halat fogta, összesen negyvenkettőt.

Mint, megtudtuk, a horogra akadt pikkelyesek többsége kárász, vagy kisebb ponty volt, a legnagyobbat, az ifjak aranyérmese, Tóth Kornél fogta ki.

- Csak reménykedhetünk benne, hogy a felnőttek túl szárnyalják a kicsiket – mondja nevetve Mihály, utalva a ma megrendezett, felnőtteknek szóló horgászversenyre, amelynek tétje egy vándorkupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!