Dég

2017.05.29. 15:35

Szobrot avattak

DÉG Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek állít emléket a faluközpontban felavatott szobor, amely leleplezését követően az új iskolai beruházásokat is bemutatták a szervezők.

Szanyi-Nagy Judit

A képviselő-testület tavaly döntötte el, hogy pályázatot nyújt be az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. emlékéve kapcsán. A pályázatban kiemelték: céljuk, hogy a községben is méltóképpen meg tudjanak emlékezni 1956 szellemiségéről. A szobrot Gárdonyi Sándorné polgármester, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Bíró Lajos szobrászművész leplezte le. A "Tisztelgés a forradalom áldozatai előtt" című pályázat 3 millió 600 ezer forint támogatásból és 900 ezer forint önrészből valósult meg.

Varga Gábor, Gárdonyi Sándorné, Bíró Lajos (b-j) Fotó: SZNJ

A szoboravatást egy iskolai átadóünnepség követte: a fiú- és lánymosdókat, a tálalókonyhát és az ebédlőt önerőből újították fel. A bejáráson részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő, Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Bedi Andrea, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese is.

Címkék#szobor#Dég

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!