Év eleji változások a horgászrendben

2017. január 11., 18:27 szerző: Lovász Lilla
komment
Dinnyés - Az új év nagy hidegekkel köszöntött be, a Velencei-tó jege a hétvégére már sportolásra, és így lékhorgászatra is alkalmassá vált.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- Kevesen vállalkoztak erre a horgászmódra a tó horgászai közül, és nekik is csak néhány csukát sikerült fogniuk - számolt be a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a jég nem mindenhol kellően erős, vannak olyan részek is a tavon, ahol a nagy hideg ellenére sem alakul ki biztonságos jégvastagság.

- Azt kérjük a horgászoktól, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel, és az előírások betartásával próbálkozzanak a lékből történő halfogással.

Moncz Imre a part közelében próbálkozott sügér fogásával Fotó: Lovász Lilla

Megtudtuk azt is, néhány változás lépett életbe a 2017. évi horgászrendben: a Velencei-tavon az idei engedélyekkel a 35 cm alatti süllőt, a 45 cm-nél kisebb csukát, a 60 cm feletti pontyot megtartani tilos! Csalihallal vagy halszelettel történő horgászat esetén kizárólag egyágú horog használata engedélyezett.

- A további változásokat az idei területi engedélyeken is megtalálják a horgászok, valamint a Mohosz honlapján is olvashatnak róla - tette hozzá Bozai Zsolt.

Lovász Lilla

2017. január 11., 18:27 szerző: Lovász Lilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...