Dinnyés

2016.08.23. 18:00

Sportszerű harcsázó

Dinnyés - A változékony idő ellenére harcsát partról is lehetett fogni a minap a Velencei-tó vizében.

Lovász Lilla

Az elmúlt napok időjárásában nem volt szinte semmi változás az előző hetekhez képest: akadt nagy meleg, eső, szél, hidegfront egyaránt, ami azonban a halak étvágyára alig hatott.

Magos Dávid gárdonyi horgász 19 kilós harcsáját mérlegelés után sportszerűen szabadon engedte
Fotó: Lovász Lilla

- Ragadozó halaink közül a balin és a csuka volt a leggyakoribb fogás, de akadt néhány szép harcsa is. Ez utóbbi érdekessége, hogy partról sikerült megfogni a nemes ragadozót. Ráadásul aznap éjjel egy kisebb társa is horogra került, amely szintén a felszínen felkínált csalihalra csábult el - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Megtudtuk, a harcsa kifogója mérlegelés után visszaengedte a 19 kilós példányt a Velencei-tóba.

Bozai hozzátette, keszeget jól lehetett fogni, s tekintélyes méretű kárászok is szákba kerültek, főleg a hínárosok környékén. A ponty a hét második felében kifejezetten jól evett, ami a csütörtöki telepítésnek is köszönhető. A pontyok telepítése ezen a héten is folytatódik, ezúttal is fogható méretű halakat helyeznek ki a tó különböző részein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!