Dinnyés

2016.12.21. 15:35

Csalihalas szerelékkel próbálkoztak a horgászok

Dinnyés - Közeledik az ünnepi menü elkészítésének ideje, ezért sokan igyekeztek a karácsonyi halat a Velencei-tóból kifogni - nem is sikertelenül.

Lovász Lilla

Az elmúlt heti erős szél a Velencei-tó nagy részén összetörte a vékony jeget, így a sokáig egybefüggően jeges tavon ismét keletkeztek szabad vízfelületek.

Ezeken a részeken lehetett leginkább például süllő horogra csalogatásával próbálkozni, s néhányan már a múlt héten megfogták a karácsonyi halukat- tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.

A székesfehérvári Kovács Mihály 70 centiméteres csukát fogott

- Hét végére visszatért a hideg, szélcsendes idő, így újra jég fedte be a tó szinte teljes felszínét. A vékony jégre rámenni még nem lehetett, ezért aztán a part közelében vágott lékekben felkínált csalihalas szerelékekkel próbálkoztak a horgászok, elsősorban csuka fogásával - tette hozzá a szakértő.

A legsikeresebben ezt egy fehérvári horgász tette, aki három darabot is fogott egy délelőtt alatt, a legnagyobb hala 70 centis volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!