Dunaújváros

2014.08.15. 16:35

Mazsorettek, fúvósok találkozója

Dunaújváros - A népszerű, fúvószenekarok és mazsorettek tizenkilencedik nemzetközi találkozója augusztus 19-én és 20-án lesz Dunaújvárosban.

Körmendi Erzsébet

A fúvószenekarok és mazsorettek nemzetközi találkozójának gondolata 1995-ben vetődött fel egy Csepelen tartott hasonló rendezvényen. A rijekai fúvósok bíztatására rendezték meg a következő évben az első találkozót augusztus 20. tiszteletére, és a sikerek nyomán hagyománnyá vált az esemény, évről évre egyre több külföldi és hazai zenekar lépett fel, kiegészülve a mazsorettek színpompás kavalkádjával.

Az idei rendezvényen három hazai zenekar - a mórahalmi, a székesfehérvári és a dunaújvárosi - mutatkozik be, valamint Bosznia-Hercegovinából és a Vajdaságból is érkeznek fúvósok hozzánk. A zenészeken kívül négy mazsorett csoport a dunaföldvári, az adai, a nagyvenyimi és a solti táncát láthatja a közönség.

A mazsorettek felvonulása látványos színfolt volt tavaly is a Vasmű úton és a mozi előtti téren

A fellépők augusztus 19-én 16 órakor találkoznak a Bartók téren, ahonnan a szokott módon, az Építők útján és a Vasmű úton keresztül vonulnak a fesztivál helyszínére, a Dózsa Mozi előtti térre. A rendezvény megnyitója negyed hatkor lesz, az eseményen részt vesz Horvátország budapesti nagykövete, dr. Gordan Grlic Radman is. A megnyitók és emléklapok átadása után térzenét hallhatnak és mazsorett produkciókat láthat a nézőközönség, valamint fellép a zenicai néptánccsoport is.

A találkozón résztvevők másnap, augusztus huszadikán részt vesznek a Szalki-szigeten tartandó ünnepi programsorozaton, illetve reggel ők invitálják térzenével a vendégeket a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!