A kórház javára - Országos szervezet gyűjtött a műszerekre

2016. december 02., 20:25 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Értékes adományokkal: műszerekkel gazdagodott a kórház gyermekosztálya pénteken reggel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szinkron vérnyomásmérőt és infúziós pumpát adott át a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának pénteken reggel Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület elnöke. Az adományt Sipos Edit, a gyermekosztály vezető főorvosa vette át - ebben a minőségében utoljára, ugyanis nyugdíjba megy. Sok támogató adta össze azt a pénzt, amit az országos egyesület összegyűjtött, s amiből két nagyon fontos műszert vásároltak a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak.

Nagy István, az egyesület elnöke (balra) a műszerekkel
Fotó: Zs. E.

Mint Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója elmondta: mindkét most átadott műszer nagyon fontos: a szinkron vérnyomásmérővel sok betegséget lehet felderíteni, az infúziós pumpa pedig gyógyszerek pontos adagolásához elengedhetetlen. S mindkét műszer fogyóeszköz, amiket egy-két éven belül cserélni kell. Erre pedig a kórháznak szűkös költségvetéséből egyre kevesebb jut, elsősorban pályázatokból és adományokból fejleszthetnek.

A közhasznú egyesület országszerte összesen harminchat egészségügyi intézménnyel áll kapcsolatban, s már több mint tíz éve, 2005 óta próbálja segíteni munkájukat adományok gyűjtésével, eszközök vásárlásával.

Pekarek János

2016. december 02., 20:25 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...