Életmód

 • cikk kép
  Ne kampányszerűen tanuljanak a gyerekek, szükséges a gyakorlás!

  Bizonyítványjavító tippeket szedett csokorba Nagy Erika. Úgy véli, a félévi jegyek megtartására, kijavítására még van lehetőség.

 • cikk kép
  Lemenni spárgába

  Vagy nem merjünk megvenni, vagy nem tudjuk, mit is kezdhetnénk vele. Holott a friss, roppanós zöldspárga igazi ínyencfalat.

 • cikk kép
  Pumpa kerékpáros pálya a Bregyónál

  Székesfehérvár - Egy speciális, úgynevezett pumptrack kerékpáros pálya épült Fehérváron, a Bregyó-közi Sportcentrum mögötti parkerdőben.

 • cikk kép
  Így csinálta Tomán Szabina: bombaforma szülés után is

  Tomán Szabina életmód tanácsadóval beszélgettünk arról, vajon mi is az egészséges táplálkozás titka.

 • cikk kép
  Depresszió: meglepő felfedezés a férfiaknál

  Meglepő felfedezést tettek az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatói, miközben a depressziót kiváltó génvariánsokat keresték az emberi genomban. Kiderült, hogy egy konkrét génváltozat csak pénzügyi-gazdasági nehézségek esetén fokozza a depresszió kockázatát, ráadásul csak férfiakban, és ott is főleg 30 év felett.

 • cikk kép
  Fehérjehiány okozhatja a gyermekkori ekcémát

  Egy friss kutatás szerint a filaggrin nevű fehérje okozhatja a gyermekkori ekcéma kialakulását - mondta Körmendy Miklós, a Szent Imre Kórház vezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 • cikk kép
  A jó stílusérzék belülről fakad - Most az öltözködés volt terítéken a Nemekből Igenek Klubban

  Székesfehérvár - Miként függ össze az önértékelésünk az öltözködésünkkel? Léteznek-e apró trükkök, hogy stílusosabbak legyünk? Ezeket a kérdéseket feszegették a Nemekből Igenek Klubjában a minap.

 • cikk kép
  A sokoldalú magnézium (x)

  Az emberi szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen ásványi anyag a magnézium. A magnézium, ahogy a többi ásványi anyag, energiát nem biztosító, szervetlen tápanyag.

 • cikk kép
  Kerékpárra fel! De hogyan?

  A jó idő beköszöntével egyre többen kapják elő kerékpárjukat, vagy éppen terveznek biciklivásárlást. Szakemberek segítenek most abban, hogyan kerekezzünk, hogy az jót tegyen.

 • cikk kép
  A kultikus akadályfutó verseny visszatér

  Ma már szinte hetente rendeznek különféle akadályfutó versenyeket, itthon és más országokban. Ám tavaly történt valami, ami alapjaiban változtatta meg az OCR versenyekről kialakult képet.

 • cikk kép
  Ha összeadnánk, egy átlagos nő élete során négy évet vérzik folyamatosan a menstruáció miatt

  Van, akit jobban zavar, és van, akit kevésbé. A nemrégiben napvilágot látott kutatások alapján a megkérdezett nők közel 60 százaléka mondta, hogy jobban szeretné, ha évi 13 alkalomnál ritkábban menstruálna. Közülük 48 százalékuk sohasem, harmaduk évi 3 alkalommal, 8 százalékuk 6 havonta és 9 százalékuk évente egyszer szeretne menstruálni.

 • cikk kép
  Xco, a továbbfejlesztett aerobic

  Az aerobik a fitneszipar első és talán legsikeresebb ágának tekinthető. A hatvanas évek végén indult hódító útjára Amerikából, és ma már többféle változatának hódolhatnak a követői.

 • cikk kép
  Lovas táborok - hova, milyet, mennyiért

  Ha a lovastábor szót beütjük a böngésző keresőjébe, több mint 53000 találatot kapunk. Ennyi tábor ugyan nyilván nincs, de tény, hogy hatalmas a kínálat. Választani pedig nehéz.

 • cikk kép
  Színpompás, finom, egészséges ételek - Így vegyük rá a családot a zöldségfogyasztásra!

  Körkép - A tavasz beköszöntével egyre több friss gyümölcsöt és zöldséget találunk a piacon. Ezek képezik az egészséges étkezés alapját, de sokan nem szeretik nyersen fogyasztani sem a zöldségeket, sem a gyümölcsöket. Mutatunk néhány receptet - ezekkel biztosan megszeretik a kertből kikerülő vitaminbombákat.

 • cikk kép

  Ahol a gyógyvíz és a jótékony energiavonalak találkoznak

  LENTI: Ősi „energiák” földje (X)

  Mágikus energiavonalak, 40 ezer éves gyógyvíz, élmények, zavartalan pihenés. Mindezért érdemes felkeresni Lentiben a Thermal Hotel Balance **** szállodát valamint az élmény-és gyógyfürdőt, melynek kültéri strandja is várja májustól a vendégeket.

 • cikk kép
  Házasságban is dolgozni kell a kapcsolaton

  Vajon mi lehet a jól működő házasság titka? Hol az a pont, ameddig megéri a válságban lévő kapcsolatért küzdeni? Ezeket a kérdéseket feszegette Pap Csilla életvezetési tanácsadó előadásában.

 • cikk kép
  Zsírt égetnél? Felejtsd el a reklámígéreteket, hallgass a tudományra!

  Gyakori téma a zsírégetés, “jobbnál jobb” ajánlatokkal bombáz minket a média és az internet, de sajnos a reklámzajban elvesznek a tudományos tények, a fogyás valódi mechanizmusával kapcsolatos tudnivalók.

 • cikk kép
  Az elhízás korán kezdődik? Íme egy friss magyar kutatás eredménye

  Egy friss kutatás szerint a magyarok még mindig az élvonalban vannak, már ami az elhízott nemzetek listáját illeti.

 • cikk kép
  Íme hat gyógynövény stresszes helyzetekre!

  Nem csak a memória és a koncentráció erősítésére, de a gátlásokat okozó feszültség leküzdésére is akadnak olyan természetes lehetőségek, amelyek segíthetnek egy vizsga esetén. Anélkül, hogy a koncentrációképességet befolyásolnák.

 • cikk kép
  Agyserkentés vizsgák előtt

  Az érettségi és egyéb jelentős vizsgák közeledtével a diákokban is nő a stressz és a tanulási „kényszer”.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...