Multivitamin evolúció II. rész

Multivitamin evolúció II. rész

Ahogy az előző részben kifejtettük, a Panhellen által kifejlesztett ultravitamin készítmények számos hatóanyag esetén jobban hasznosuló formulákat tartalmaznak, mint a multivitaminok általában, továbbá olyan hatóanyagok is helyet kapnak bennük, melyek a legtöbb multivitamin készítményben együttesen nem lelhetők fel. Ám itt nem ér véget a történet, hiszen a nem aktív összetevők és a fogyasztás mikéntje szempontjából is eltérnek az ultravitaminok a multivitaminoktól.

Életmód

 • cikk kép
  Gyereknevelés: egyszerre kell barátnak és vezérnek lenni

  A szigorúsággal nincs semmi probléma, amíg normális keretek között tartjuk - hangsúlyozta Nagy Erika oktatási szakértő.

 • cikk kép
  Vitamintúladagolás? Komoly következményei is lehetnek

  Tél végén általában a vitaminhiány kerül elsősorban szóba, ám e „túl egészségtudatos” világban a vitamintúladagolás sem ismeretlen fogalom. Valóban előfordulhat, hogy valamiből túl sokat szedünk. És annak következményei vannak.

 • cikk kép
  Aggódó fiatalok? Vannak, akik tervekkel készülnek a jövőre

  Székesfehérvár - Az ifjúsággal kapcsolatban is újabb és újabb kutatási eredmények jelennek meg időről időre. Az SOS Gyermekfalvak nemrég 1000 középiskolás fiatalt kérdezett meg országszerte arról, mennyire elégedettek magukkal és mit várnak a jövőtől. Mi is kérdezősködtünk.

 • cikk kép
  Leporolták a kerékpárokat - Hivatalosan is megnyitották a bringás túraszezont

  Velencei-tó, Székesfehérvár – A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete elkezdte idei túrasorozatát. Nem csak a megyéből, az egész országból érkeztek kerékpárosok az Évadnyitó Velencei-tó túrára.

 • cikk kép
  Nordic walking: egyre többen űzik

  Március 11-én, szombaton másodjára rendezték meg az országos Nordic walking túrát Lajoskomáromban.

 • cikk kép
  Életfogytig maraton!

  Hogy volt? Hogy van? Sipka Ágnes atléta, hosszútávfutó volt. Ötszörös magyar bajnok, van három bajnoki ezüst- és két bronzérme, emellett sportolóként világjáró.

 • cikk kép
  Meghódítottuk a kardfogú tigris barlangját!

  Csákvár - A kardfogú tigris bevonszolta áldozatát - őstulkot, őslovat, őstevét - a Csákvár feletti barlangba és felfalta. Aztán valamivel később jött egy sokkal veszélyesebb ragadozó, letelepedett ezen a környéken és gazdálkodásba fogott. Mindezt Tarsoly Péter barlangkutató mesélte el nekünk a szombati vezetett barlangtúrán.

 • cikk kép
  Még a templom makettjét is elkészítette újrahasznosított anyagokból

  Ráckeresztúr - Ki gondolná, hogy tejesdobozból, műanyag pohárból, használt újságokból, régi telefonkönyvekből csodás tárgyak készíthetők? Amit mások a hulladékgyűjtőbe tesznek, Herkli Istvánné Marosvölgyi Mária újrahasznosítja.

 • cikk kép
  Futók helyes étkezése II. rész - Regeneráló táplálkozás (x)

  A sportteljesítmény növelésének egyik alappillére a regeneráció. Bár erről és módszereiről kevesebbet hallunk, legalább akkora szerepe van a megfelelő sportteljesítmény elérésében, mint a sportterhelésnek.

 • cikk kép
  Imádom, szeretem - mondja a kitüntetett szülésznő 24 év után is

  Székesfehérvár – Nagyon kicsi ember vagyok én – mondta láthatóan zavarban a Vértesacsán született, de ma már Székesfehérváron élő Molnárné Bali Mónika, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészetének, nőgyógyászatának ápoló- és szülésznője, amikor felkerestem egy beszélgetés erejéig, a Magyar Ápolási Egyesülettől kapott kitüntetése apropóján.

 • cikk kép
  A vese világnapján stand várja az érdeklődőket

  Székesfehérvár - Március 9-én, csütörtökön 10 óra és 14 óra között egy standot állítanak fel az Alba Plazában, ahol a túlsúly, az elhízás és a veseműködés kapcsolatára hívják fel a lakosok figyelmét.

 • cikk kép
  Futók helyes étkezése I. rész - Edzés előtt (x)

  A kiegyensúlyozott étrend mellett manapság népszerű téma a sporttáplálkozás. Bár ez is az egészséges étkezés alappillérein nyugszik, az egyéni, sportági célok, valamint a fokozott energia leadás miatt a sportolói étrend bizonyos fokig eltér az átlagember táplálkozástól.

 • cikk kép
  Különös teremtmény a szója

  FMH-információ – A szója, amely ugyan évezredek óta az ember hasznára van, a magyarok körében mégsem túl népszerű étel. Ennek történelmi okai épp úgy vannak, mint területi vagy gasztronómiai vonatkozásai. Pedig a szója beltartalmi értéke felbecsülhetetlen.

 • cikk kép
  Mozgás "azokon a napokon" is?

  Téved, aki azt hiszi, menzesz idején a nő tegyen úgy, mintha „mi se történne”. Az életmód és a mozgás is változtatást kíván ezeken a napokon. Ezekről mesélt Tölgyesi Zsuzsanna fehérvári jógaoktató.

 • cikk kép
  Így születik a mindennapi kenyerünk - házilag

  Körmend - Hogyan - és miért - süssünk otthon kenyeret? A kérdéssel Fentős Eszter háromgyermekes édesanyát, óvónőt kerestük meg, aki ehhez az ősi asszonyi munkához bőséges lelki háttérrel is szolgál.

 • cikk kép
  Mikor tanuljon a gyerek? - A nyolcórai iskolakezdés nem jó

  Sosincs jó időpont a tanórákhoz: 8-kor még álmos a gyerek, 11-kor már éhes, az ebédidő után pedig ismét aludna. Mi lenne a jó megoldás?

 • cikk kép

  Dr. Deák Csaba: Tabuk nélkül, egészségesen!

  Intim lézeres kezelések a LIFE egészségcentrumban (x)

  Az esztétikai nőgyógyászat Magyarországon önmagában is új fogalom. Lényege, hogy a gyógyítás mellett az életminőség javítására és az esztétikai igényekre is hangsúlyt kell fektetni.

 • cikk kép
  Süti, keni, eszi - ma van a palacsinta világnapja!

  Február utolsó napja: a palacsinta világnapja! Tényleg nehéz lenne közkedveltebb étket találni...

 • cikk kép
  Károsabb az e-cigi, mint a dohány?

  Pár évvel ezelőtt az e-cigaretta a dohányzás egészségesebb alternatívájaként mutatták be. Most a kutatók ennek ellenkezőjét állítják.

 • cikk kép
  Tippek, amelyekkel feldobható az unalmas, tél végi konyha

  Remélhetőleg közeleg már a tél vége, amit csak azért is nagyon várunk, mert friss, élettel teli zöldséget, gyümölcsöt alig találunk boltban, otthon egyaránt. Unalmas már minden íz, étel, ezért megkértünk egy szakembert, adjon tippeket, milyen egészséges, beszerezhető finomságokkal dobhatnánk fel a még mindig zimankós hétköznapokat.

Részletes műsorMűsorok betöltése...