Életmód

 • cikk kép
  Sokkal jobb saját játékprogrammal villogni a haverok előtt

  Székesfehérvár - Mindenhonnan azt halljuk, nem jó, ha túl sokat gépeznek a gyerekek - holott inkább megtaníthatnánk nekik, hogyan lehet a kevesebb több és minőségibb e téren is.

 • cikk kép
  Merjünk a szemünkbe nyúlni?

  Mozizás 3D-ben, úszás, zuhanyzás - csak néhány élethelyzet, ami okoz némi problémát a szemüvegesek számára. Gondoljunk csak bele, mennyire nehéz például strandolni szemüveg nélkül, mikor az orrunkig sem látunk. Vajon kontaktlencsével könnyebb volna?

 • cikk kép
  Jön a medvehagyma szezonja - mire kell figyelni?

  A medvehagyma szezonja most következik, ám veszélyes hasonmása miatt nagyon nagy odafigyelést igényel a gyűjtése!

 • cikk kép
  Márciusban beindul a természet - Ehető és gyógynövényeket gyűjtöttünk szakértővel

  Székesfehérvár-Velence – A márciusi erdő már tartogat igazi kincseket és meglepetéseket Fejér megyében is. Frissen szedett, földillatú növényeket hozott beszélgetésünkre Lencsés Rita fitoterapeuta, aki elárulta, melyik zöld kincs mire jó.

 • cikk kép
  Gyereknevelés: egyszerre kell barátnak és vezérnek lenni

  A szigorúsággal nincs semmi probléma, amíg normális keretek között tartjuk - hangsúlyozta Nagy Erika oktatási szakértő.

 • cikk kép
  Vitamintúladagolás? Komoly következményei is lehetnek

  Tél végén általában a vitaminhiány kerül elsősorban szóba, ám e „túl egészségtudatos” világban a vitamintúladagolás sem ismeretlen fogalom. Valóban előfordulhat, hogy valamiből túl sokat szedünk. És annak következményei vannak.

 • cikk kép
  Aggódó fiatalok? Vannak, akik tervekkel készülnek a jövőre

  Székesfehérvár - Az ifjúsággal kapcsolatban is újabb és újabb kutatási eredmények jelennek meg időről időre. Az SOS Gyermekfalvak nemrég 1000 középiskolás fiatalt kérdezett meg országszerte arról, mennyire elégedettek magukkal és mit várnak a jövőtől. Mi is kérdezősködtünk.

 • cikk kép
  Leporolták a kerékpárokat - Hivatalosan is megnyitották a bringás túraszezont

  Velencei-tó, Székesfehérvár – A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete elkezdte idei túrasorozatát. Nem csak a megyéből, az egész országból érkeztek kerékpárosok az Évadnyitó Velencei-tó túrára.

 • cikk kép
  Nordic walking: egyre többen űzik

  Március 11-én, szombaton másodjára rendezték meg az országos Nordic walking túrát Lajoskomáromban.

 • cikk kép
  Életfogytig maraton!

  Hogy volt? Hogy van? Sipka Ágnes atléta, hosszútávfutó volt. Ötszörös magyar bajnok, van három bajnoki ezüst- és két bronzérme, emellett sportolóként világjáró.

 • cikk kép
  Meghódítottuk a kardfogú tigris barlangját!

  Csákvár - A kardfogú tigris bevonszolta áldozatát - őstulkot, őslovat, őstevét - a Csákvár feletti barlangba és felfalta. Aztán valamivel később jött egy sokkal veszélyesebb ragadozó, letelepedett ezen a környéken és gazdálkodásba fogott. Mindezt Tarsoly Péter barlangkutató mesélte el nekünk a szombati vezetett barlangtúrán.

 • cikk kép
  Még a templom makettjét is elkészítette újrahasznosított anyagokból

  Ráckeresztúr - Ki gondolná, hogy tejesdobozból, műanyag pohárból, használt újságokból, régi telefonkönyvekből csodás tárgyak készíthetők? Amit mások a hulladékgyűjtőbe tesznek, Herkli Istvánné Marosvölgyi Mária újrahasznosítja.

 • cikk kép
  Futók helyes étkezése II. rész - Regeneráló táplálkozás (x)

  A sportteljesítmény növelésének egyik alappillére a regeneráció. Bár erről és módszereiről kevesebbet hallunk, legalább akkora szerepe van a megfelelő sportteljesítmény elérésében, mint a sportterhelésnek.

 • cikk kép
  Imádom, szeretem - mondja a kitüntetett szülésznő 24 év után is

  Székesfehérvár – Nagyon kicsi ember vagyok én – mondta láthatóan zavarban a Vértesacsán született, de ma már Székesfehérváron élő Molnárné Bali Mónika, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészetének, nőgyógyászatának ápoló- és szülésznője, amikor felkerestem egy beszélgetés erejéig, a Magyar Ápolási Egyesülettől kapott kitüntetése apropóján.

 • cikk kép
  A vese világnapján stand várja az érdeklődőket

  Székesfehérvár - Március 9-én, csütörtökön 10 óra és 14 óra között egy standot állítanak fel az Alba Plazában, ahol a túlsúly, az elhízás és a veseműködés kapcsolatára hívják fel a lakosok figyelmét.

 • cikk kép
  Futók helyes étkezése I. rész - Edzés előtt (x)

  A kiegyensúlyozott étrend mellett manapság népszerű téma a sporttáplálkozás. Bár ez is az egészséges étkezés alappillérein nyugszik, az egyéni, sportági célok, valamint a fokozott energia leadás miatt a sportolói étrend bizonyos fokig eltér az átlagember táplálkozástól.

 • cikk kép
  Különös teremtmény a szója

  FMH-információ – A szója, amely ugyan évezredek óta az ember hasznára van, a magyarok körében mégsem túl népszerű étel. Ennek történelmi okai épp úgy vannak, mint területi vagy gasztronómiai vonatkozásai. Pedig a szója beltartalmi értéke felbecsülhetetlen.

 • cikk kép
  Mozgás "azokon a napokon" is?

  Téved, aki azt hiszi, menzesz idején a nő tegyen úgy, mintha „mi se történne”. Az életmód és a mozgás is változtatást kíván ezeken a napokon. Ezekről mesélt Tölgyesi Zsuzsanna fehérvári jógaoktató.

 • cikk kép
  Így születik a mindennapi kenyerünk - házilag

  Körmend - Hogyan - és miért - süssünk otthon kenyeret? A kérdéssel Fentős Eszter háromgyermekes édesanyát, óvónőt kerestük meg, aki ehhez az ősi asszonyi munkához bőséges lelki háttérrel is szolgál.

 • cikk kép
  Mikor tanuljon a gyerek? - A nyolcórai iskolakezdés nem jó

  Sosincs jó időpont a tanórákhoz: 8-kor még álmos a gyerek, 11-kor már éhes, az ebédidő után pedig ismét aludna. Mi lenne a jó megoldás?

Részletes műsorMűsorok betöltése...