Életmód

2014.11.28. 14:00

Mozgás és szolárium az ünnepekig

A ködös, párás, hideg idő beköszöntével megérkeznek a téli betegségek is az életünkbe. Erős immunrendszerrel és jó kedélyállapottal könnyebb lesz átvészelni a hosszúnak ígérkező telet.

S. Töttő Rita

Aki eddig is sportolt, mindenképpen erősebb fizikummal és immunrendszerrel néz a most következő téli időszak elé. Ám a felkészülés időszaka hamarosan véget ér, ünnepekig már csak pár hét maradt ahhoz, hogy igazán formába lendüljünk. Brizs Szilvia, az egyik női fitnesz terem vezetője szerint azért még érdemes most is nekiállni az alakformálásnak, egyrészt azért, mert négy hét alatt komoly eredmények érhetők el, másrészt azért, mert a mozgással közérzetünkön is sokat javíthatunk.

Varga Fanninak Kasó Boglárka segít a téli felkészülésben

- Nagyon fontos, hogy a mozgásról ne mondjunk le a pörgősebb adventi időszakban sem - hangsúlyozza Szilvia. Persze nem mindenkinek ugyanaz a megoldás válhat be, ezért ha úgy gondoljuk, hogy a hidegben nem szeretnénk a szabad levegőn mozogni, keressünk fel egy edzőtermet, ahol csoportos órákon is részvehetünk. Van, aki az aerobikban, más a spinningben, a konditeremben vagy akár a speedfitnesz ultramodern és hatékony óráin találhatja meg a számára legmegfelelőbb sportolási és kikapcsolódási formát. A lényeg, hogy figyeljünk a saját igényeinkre és testünk jelzéseire, nem is szólva a női megérzésünkről, ami akkor sem hagy cserben, amikor arról döntünk, milyen típusú mozgást válasszunk magunknak - teszi hozzá Szilvia.. S ha már a téli kikapcsolódást is megemlítettük, ne feledkezzünk meg a szoláriumról, amely kedélyünket is javítja. A legújabb csövekkel pedig még a kipirosodástól sem kell tartani, sőt, mondhatjuk, hogy téli nyaralásból jöttünk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!