Életmód

2017.05.05. 07:20

A jó stílusérzék belülről fakad - Most az öltözködés volt terítéken a Nemekből Igenek Klubban

Székesfehérvár - Miként függ össze az önértékelésünk az öltözködésünkkel? Léteznek-e apró trükkök, hogy stílusosabbak legyünk? Ezeket a kérdéseket feszegették a Nemekből Igenek Klubjában a minap.

Laci Patrícia

Nem a ruha teszi az embert, tartja a régi mondás, azonban a 21. században megváltozott a világ működése, ráadásul az öltözködésünkkel nonverbális módon kommunikálunk, egy-egy szett elárulhatja rólunk, hogy mégis milyen hangulatban vagyunk az adott pillanatban, de ha például egy alkalomhoz nem illően öltözködünk fel, ezzel a tiszteletlenségünket fejezhetjük ki - eme gondolatmenettel vezette fel a Nemekből Igenek Klub a legutóbbi családias hangvitelű beszélgetését, melyet Egey Tímea pszichológiai mentor, Bányai Szilvia nonprofit menedzser és szabó, illetve Kaiser Márta coach tartott. A három szakértő másfél óra alatt boncolgatta az öltözködés témakörét, ami a nőknek általában kifejezetten fontos téma szokott lenni, ám a szakemberek úgy látják, mostanság kevesen tudnak igazán csinosan és stílusosan megjelenni valahol. Ezzel kapcsolatban Bányai Szilvia a francia nők stílusosságát hozta fel pozitív példának.

- A párizsi nők kisugárzásának egyik titka az, hogy úgy fogják fel az öltözködést, hogy igen is tartoznak maguknak azzal, hogy mindig szépen felöltöznek, még a boltba is. Persze ez nem azt jelenti, hogy a legdivatosabb ruhákban járnak, hiszen ha követed a trendeket, az nem azt jelenti, hogy stílusos vagy, például sok tini felveszi a csőgatyát, ami még mindig a divatban van, de az a fazon nem áll mindenkinek jól - mondta Szilvia.

Az előadók balról: Kaiser Márta, Egey Tímea és Bányai Szilvia

Egey Tímea és Kaiser Márta hangsúlyozták, igen is fontos, hogy legbelül is jól érezze magát az ember, mert ha az énkép nincs rendben, akkor a stílusérzék sem lesz.

Bányai Szilvia tippeket is adott, hogyan tud az ember stílusosabb lenni. Az egyszerűség kedvéért arra adott tanácsokat, hogyan öltözzünk fel egy állásinterjúra:

- A férfiak a fekete inget felejtsék el, mert a maffiózókra asszociálnak sokan, ha ebben a ruhadarabban jelenik meg valaki. A zokni színe ne legyen fehér, s legalább lábszárközépig érjen. Fontos az is, ha többféle színű ruhából állítják össze a szettet, akkor mindig lefelé sötétedjenek! A hölgyeknek az állásinterjúra: a sötétkék az a szín, ami az összes típusú nőnek jól áll, a lilát és a rózsaszínt viszont ne alkalmazzák. A nyertes kombináció egyébként a piros és a fekete együttese, mert ezzel erőt sugároz az illető. Ha új ruhát vesznek, próbálják fel az interjú előtt, nehogy feszengjenek benne. Ékszerekből a nők maximum öt darabot viseljenek, de azok ne arany vagy ezüstök legyenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!