Életmód

2014.08.10. 10:14

A női energiáknak

Székesfehérvár – Nem csak a kifejezetten dinamikus sportok és a koplalás segíthet a vágyott alak elérésében.

S. Töttő Rita

A jóga ezeken túl a belső harmóniát is megteremti – hangsúlyozta Pap Csilla, az aktívan jógázó lélekgyógyász .

Az állandó feszültség és készenlét miatt szinte észre sem vesszük, mennyire elfelejtettünk lazítani. Ebben segíthet a jóga, amely gyakorlatilag egy meditáció a test teljes ellazítására. A légzőgyakorlatok és a meditatív állapot azt segíti, hogy könnyebb legyen befelé figyelni, elmélyülten vizsgálni testünk reakcióit, megtanulni testünket tudatosan használni.

– A jóga egyes ászanái különösen alkalmasak arra, hogy a női szervek betegségeit gyógyítsák és megszüntessék az energiahiányt. Teljesen téves elképzelés, hogy csak a nagyon dinamikus sportok és a koplalás jelentik a megoldást a vágyott alak elérésére – mondta Pap Csilla lélekgyógyász, aki szerint a jógagyakorlatok sokfélesége, s különösen végrehajtásuk intenzitásának változtatása nagyon is alkalmassá teszi a női jógát arra, hogy segítsen az alak formásabbá és nőiesebbé alakításában. S ami még fontosabb, a női jóga gyakorlása energetikai szinten is segít a női energiák megélésében.

– A közhiedelemmel ellentétben férfiak nem csak a formát látják, ugyanolyan meghatározó számukra a belső kisugárzás is, ami a lágyságban, a befogadásban nyilvánul meg. Tudattalanul megérzik a női energiák minőségét, s nagyon is fontos szerepet játszik viselkedésükben – teszi hozzá Csilla, aki tapasztalatairól is beszámolt: – Sok férfitól hallottam, amikor elismerően szóltak egy hölgyismerősük alakjáról, de hozzátették, hogy annak ellenére mégsem látják igazán nőiesnek, mert túl kemény, merev, nem nőies a kisugárzása. Tehát a nőiesség több szinten – testi, lelki és szellemi szinteken – kell, hogy megjelenjen bennünk. A női jóga azoknak jelenthet segítséget, akiknek fontos az egészséges életmód, a nőiességük „kivirágzása” testi- érzelmi és energetikai szempontból egyaránt. Hiszen a női jóga egyik legfontosabb üzenete az, hogy élvezzük és legyünk hálásak azért a csodálatos minőségért és tapasztalatért, melyet úgy nevezünk: Nőiesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!