Életmód

2015.03.29. 14:14

A retekben az erő

A nagy télvégi vitaminéhség egyik legjobb ellenszere a kora tavaszi retek. Tele élettel, a nap s a föld erejével.

S. Töttő Rita

A népi gyógyászat is kedveli epeműködést serkentő hatása miatt, de nem csak ezért, illetve rosttartalma okán emésztést javító hatása miatt érdemes fogyasztani a retket.

A tavaszi retek nagyszerű vitamin- és ásványi anyagfeltöltő
Fotó: a szerző

Az egyszerű gasztrohobbista persze csak annyit mond rá, hát persze, azért is, mert finom. Ez igaz, végre egy friss, telt íz a hosszú téli zöldségínség után. De a tudatosan étkező – ahogy a nevében is van – szereti tudni, mit eszik a retekkel: rengeteg vasat, káliumot, kálciumot, folsavat, valamint A, B és C-vitamint. Ennél nem is kell több tudomány a fogyasztásához. Hacsak nem annyi, hogy ne feledjük: serkenti az emésztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!