Életmód

2015.03.01. 16:35

A kellemetlen illatú leheletre mentalevet

A szájhigiéniát a fogmosáson túl természetes anyagokkal is elősegíthetjük. Van, amelyik csak friss leheletet ad, más viszont fertőtlenít és gyulladáscsökkentő hatású is.

A kellemetlen illatú lehelet hatásos ellenszere a mentalevél, amelyet már az ókorban is rágcsáltak vagy éppen oldottak fel vízben az emberek. A korai szájvizek alapanyaga a mai világban is méltán népszerű ezért.

Számos gyógynövényt használtak még ezenkívül régen, amelyek zúzalékát mézzel keverték össze, s azt rágcsálták. A méznek ugyanis fertőtlenítő hatása van. Ahogy a teafa olajának is, amely köztudottan hatékony antibakteriális tulajdonságú természetes anyag. Az aloe vera szintén segíthet a gyulladásos folyamatok elleni küzdelemben, hiszen nyugtató hatása közismert. A fogfehérítésben a kovaföld és az izlandi zuzmó segíthet, a vadgesztenye kivonat pedig az ínyt erősíti, valamint a fogkőképződés ellen is hatékonyan veszi fel a harcot.

A természet eszköztárában ott van még a citrom, amellyel érdemes csínján bánni, és ritkán alkalmazni, mert erősen marja a fogzománcot. Viszont hatása látványos, szépen fehérít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!