Életmód

2015.06.28. 19:33

A törődést a láb is meghálálja

Nyáron a jó idő beköszöntével lekerülnek a zárt cipők a lábakról, így egyre többen keresik fel a pedikűrösöket. A szűk és magas sarkú cipők viselése, az álló munka, a sport megterheli lábunkat.

S. Töttő Rita

Sajnos gyakori, hogy a lábak ápolására kevesebb időt és figyelmet szánunk, mint amennyit kellene. Brichter Edit pedikűrös arra hívja fel a figyelmet, hogy nem csak esztétikai szempontból fontos a lábápolás, hisz a problémák időben való kezelése sok kellemetlenségtől óv meg.

– Lábunk folyamatos terhelésnek van kitéve, ezért is elengedhetetlen, hogy vigyázzunk rá. Sokan nem tudják, de egy elhanyagolt tyúkszem, benőtt köröm súlyosabb esetben akár amputációhoz is vezethet! Cukorbetegként figyelmet kell fordítanunk a rendszeres lábápolásra, napi feladat annak ellenőrzése, kezelése – hangsúlyozza a szakember, aki a benőtt köröm kezelésében a körömkorrekciót javasolja. A kezelés segítségével, mint mondja, a köröm visszanyeri eredeti formáját, és egyenesen nő tovább.

Egy deformált, beteg láb ennél sokkal több, azaz bőrgyógyászati, anatómiai, ortopédiai, járványügyi ismereteket igényel.

– Tapasztalom szerint sajnos sokan szégyellik a beteg lábukat, s éppen ezért nehezen keresnek fel szakembert. Nyáron mégis, mivel a láb „napvilágra” kerül, előtérbe kerül ez a kérdés. De nem árt tudni: a pedikűrös munkája bizalmi kérdés, ezért nagyon fontos a lelki összhang a szakember és a vendég között – vélekedik Edit, aki szerint a törődést a láb is meghálálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!