Add ki magadból a dühöt! - tanácsolja a szakember

2016. március 21., 07:57 szerző: S. Töttő Rita
komment
A lelki élet nehézségei gyakran mutatkoznak meg testi betegségekben – vallja Ruff Nikoletta, aki munkája során gyakran tapasztalt hasonlót. És azt is, hogy ha rátalálnak a lelki okra, gyógyulhat is a beteg.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A magyar nyelv kifejező: ha odafigyelünk arra, miket gondolunk, már közelebb kerülhetünk a felismerésig – véli Ruff Nikoletta fehérvári mediátor, aki másik tevékenysége kapcsán lelki eredetű blokkok feloldásával is foglalkozik, egyszerű példát is említ: „nem tudom megemészteni, hogy bánt velem a párom...”

– A mai napig meg tud lepni, milyen egyszerű okai vannak bizonyos tüneteknek vagy akár egy-egy súlyos betegségnek. Van amikor nem lehet nem észrevenni, ami előidézte valaki állapotát, de van, amikor nem is gondolják az emberek, hogy az ő helyzetüknek az az egyszerű ártalmatlannak vélt dolog az oka, ami a beszélgetés során felmerült – mondja Nikoletta:

– A negatív érzelmeket, mint a harag, düh, neheztelés, sokan nem élik meg. Gyerekkorban sokszor arra kondicionálják a szülők a gyerekeket, hogy ne mutassák ki a fájdalmukat. Tévesen az rögződik ezzel, hogy el kell nyomni a gondokat. Rettenetes élethelyzetekkel találkozott már a szakember: munkahely megszűnés, válás; erőszak, el nem mondható titkok – sok minden csaphat át betegségbe. Ismerős lehet az a helyzet is, amikor valaki betegségbe „menekült”, mert nem akart dolgozni, iskolába menni. Ezek intő jelek, melyekre oda kell figyelni!

S. Töttő Rita

2016. március 21., 07:57 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...