Éhenhalnak a daganatos sejtek a kivonat hatására

Búzában a megoldás a rákbetegségre?

2013. november 11., 07:37 szerző: S. Töttő Rita
komment
A rákos sejtek éhen halnak a fermentált búzacsíra kivonattól -– mondja a híres professzor, aki Szentgyörgyi életművéből kiindulva alkotta meg a ma már egyetemi tananyagként is számon tartott találmányát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A rákos sejtek éhen halnak a fermentált búzacsíra kivonattól – mondja a híres professzor, aki Szentgyörgyi életművéből kiindulva alkotta meg a ma egyetemi tananyagként is számon tartott találmányát.

Székesfehérváron járt Hidvégi Máté biokémikus, rákkutató, akinek találmánya, illetve annak hatásmechanizmusa ma már egyetemi tananyag. A fermentált búzacsírakivonatról beszélt előadásában a professzor, amelynek az „Egy korty remény – harc a rák ellen” metaforikus címet adta. A fermentált búzacsíra kivonathoz Szentgyörgyi Albert, illetve az ő munkássága vezette el Hidvégi Mátét. 

– Gyógyszerész nagyapám révén ismerkedtem meg Szentgyörgyi Alberttel s a rákkal kapcsolatos teóriáival. Ebből kiindulva gondoltam, meg kellene próbálni kifejleszteni egy olyan rákellenes gyógyszert, amelyet Szentgyörgyi is feltalált volna, ha lett volna még rá ideje, ereje – emlékezik vissza a biokémikus, aki, ahogy Szentgyörgyi is, a benzokinon típusú vegyületekben és a C-vitamin keverékében gondolkodott.

Hidvégi Máté a búzacsírában találta meg a legjobb megoldást (Fotó: Tósoki Attila)– Nagyon sok igazság volt abban, amit ő még csak hipotézisek szintjén leírt. S mivel ezek a vegyületek nem szabad formában, de különböző kötésekben a búzacsírában vannak legnagyobb mennyiségben jelen, arra gondoltam, hogy szabaddá teszem a kötésekből egy mikrobiológiai fermentációs eljárással, s akkor meglesz a gyógyszer, amely a Szentgyörgyi elméletből következik. Persze sokkal egyszerűbben hangzik ez, mint amilyen komoly tudományos munka van a találmány mögött, s hosszú évek, évtizedek után jutott el oda, hogy az állatkísérletek után daganatos betegeknél is kipróbálhatták.

– Nagyon kedvező hatásokat mutattak ki az elvégzett vizsgálatok, jóval kevesebb a kiújulás, áttétképződés, romlás esélye, az életminőség is jobb, rövidebb a lábadozási idő – érvelt a professzor a szer mellett.

 

A kivonat megakadályozza, hogy a daganatsejt normálisan tudjon táplálkozni, amelynek fő tápláléka a szőlőcukor, melyet, ha kell, az izmokat lebontva szerez meg. A szőlőcukorból elsősorban nem energiát, hanem DNS-t, RNS-t állít elő. Ez a sejtosztódás hajtómotorja, amely megtámadható ezzel a természetes anyaggal. Így a daganatsejt nem tudja felvenni, feldolgozni a szőlőcukrot, s elpusztul, „éhenhal”. Emellett segíti az immunológiai szerek működését, hatását is.

S. Töttő Rita

2013. november 11., 07:37 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...