Életmód

2015.05.16. 11:32

Egészségünk tükre: bőrünk állapota sok mindent elárul rólunk

A természet nem csak belülről, de kívülről is gondoskodik rólunk, hangsúlyozza a kozmetikus.

S. Töttő Rita

Rendkívül fontos az egészséges bőrállapot megőrzéséhez a minél több természetes hatóanyag használata, valamint a szintetikus hatóanyagok lehetőség szerinti kerülése - hangsúlyozza Eisenbacher Sára, természetes alapanyagokat használó fehérvári kozmetikus.

Eisenbacher Sára kozmetikus Fotó: a szerző

- Bőrtípus szerint eltérő hatóanyagokat igényel bőrünk, specifikusan az adott bőrterületnek és állapotnak megfelelően - mondja a kozmetikus. A legáltalánosabb problémák, mint a gyulladásra hajlamos bőr, a zsír-, valamint vízhiányos bőr rengeteg ember életét megkeserítik. De a tünetek enyhíthetők: a rendszeres tisztítás, masszázs mellett elengedhetetlen összetevője az eredményes kezelésnek a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás is. A szakember a természetes hatóanyagokra esküszik, mint például az aloe verára, kamillára, körömvirágra, cickafarkra, csipkebogyóra hogy csak néhányat említsünk a nagy általánosságban ismert és használt összetevők közül, amelyek jótékony hatásúak és nagymértékben elősegítik a bőr regenerációját.

- Törekedjünk arra, hogy elsődlegesen gyógynövényeket és természetes anyagokat használjunk a mindennapi bőrápolásban, így kevesebb szennyező hatás éri szervezetünket, amelyek észrevétlenül rombolják egészségünket, immunrendszerünket - teszi hozzá a kozmetikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!