Ehető még a húsvéti főtt tojás?

2016. március 30., 17:35 szerző: S. Töttő Rita
hozzászólás
Napok óta díszeleg a fűvel kipárnázott fonott tálkában a húsvét vasárnapján készített tojás? Ha túl sok készült belőle ahhoz, hogy mind elfogyjon néhány nap alatt, és felmerül a kérdés: ez vajon még ehető? - akkor íme a válasz: ha a szobában, konyhában tároltuk, akkor valószínűleg már nem.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kutatások bizonyítják, hogy az a szobahőmérsékleten tárolt főtt tojás, melyet főzés után hideg víz alá tettek, két napig élvezhető, ehető, ám ha ugyanezt a főtt tojást hűtőben tartjuk, akkor akár két hétig is meg lehet enni! Svájci kutatóknak köszönhetjük azt az információt is, amely a főzés utáni hideg vizes leöblítéssel kapcsolatos:ha ugyanis nem tesszük hideg víz alá a forró tojást, szobahőmérsékleten is sokkal tovább eláll: legalább egy hónapig! Nos, ezek alapján döntsük el, mit kezdünk a színes darabokkal...

S. Töttő Rita

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások