Életmód

2016.12.02. 12:50

Év végi hajrá - ha nyugalomra van szükség

Amikor a nap végén nem sikerül lecsendesülni, a gondolatok pörögnek tovább, a feszültség pedig robbanásig feszíti a hangulatot, jobb, ha tudjuk: az év végi hajrá áldozatai vagyunk. A stresszt kezelni kell, nehogy ünnepek idején robbanjon a belső bomba...

S. Töttő Rita

Ha már napok óta nem alszunk, vagy kellemetlen, viharos álmaink vannak, érdemes elgondolkozni azon, milyen módon segíthetnénk szervezetünk nyugtatását. A gyógynövények között akad pár valóban hatékony, de ártalmatlan szer, amelyet érdemes kipróbálni: a citromfű például párologtatóban és teaként is nyugtatóan hat. Akinek ez nem elég, próbálja ki a macskagyökeret, ez még erősebb hatóanyagú gyógynövény, de nem okoz függőséget.

Sokat segíthet a komlóvirág, a galagonya vagy az orbáncfű főzete is, mindet álomhozó, nyugtató természetes szerként tartja nyilván a néphagyomány. A gyógyfüves álompárnák a gyerekeknek is jót tehetnek: ezekbe  citromfűlevél, somkóró, kamillavirág, narancsvirág, levendula és akár rózsaszirom is kerülhet. Szép álmokat hoz a nyugtalan léleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!