Életmód

2015.11.20. 10:45

Fogyatékos gyermek a családban

Családok sokaságát emésztheti fel a megyében is, ha a fogyatékos gyermek születését nem tudják megfelelően kezelni, feldolgozni. Ebben segít egy alapítvány.

S. Töttő Rita

Olyan érdeklődőknek teszi elérhetővé szolgáltatását a Kézenfogva Alapítvány, akik fogyatékos családtaggal élnek együtt vagy maguk is fogyatékos személyek, s akik számára ez a szolgáltatás piaci alapon elérhetetlen. A terápia egy nagyon is valós, de elhallgatott problémakörre kínál megoldást: hogyan változtatja meg egy család életét a fogyatékos családtag? Az esetek többségében a fogyatékos személy áll a terápiák és fejlesztések középpontjában, de mi történik a többi családtaggal? Milyen egy fogyatékos testvér mellett ép gyermeknek lenni? Milyen problémái vannak egy állását feladó, csak a gyermekének élő anyának? Miért mennek el a férfiak, miért bomlanak fel házasságok? Ebben segít a  terápia – mondják a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!