Életmód

2015.05.10. 19:28

Futnak, hogy léphessen - Tornaszobára gyűjtöttek a futósversennyel

261 futó indult neki május 9-én annak a jótékonysági minimaratonnak, amely egy beteg fiatalember, Brechler Ottó gyógykezelését támogatja.

Fejér Megyei Hírlap

Az ALS betegségben szenvedő fiatalember gyógykezelésére az idei Fuss, hogy léphessen kezdeményezés a nevezési díjakból és támogatójegyekből 1 millió 20 ezer forint folyt be. Az összegből egy speciális tornaszobát szeretnének kialakítani a mostanra már kerekesszékbe kényszerült harmincéves férfinak, aki e ritka betegséggel küzd.

A jó időt Pataki Zita jelenléte garantálta. A jó kedvről és az érdeklődés fenntartásáról Barabás Évi folyamatosan gondoskodott. Miklósa Erika szerénysége és emberközelisége ismét lenyűgözött mindenkit – adták hírül honlapjukon a szervezők.

Nem ismernek lehetetlen – amatőrök és profik is rajthoz álltak szombaton a nemes cél érdekében Fotó: Facebook

A 261 futónak – 101 egyéni, 20 öt fős csapat és 30 kétfős csapat nevezett – 14 kilométeres versenytávot kellett teljesítenie. A két fős és az öt fős csapatban futóknak a frissítő állomásokon volt lehetőségük váltani, így csapaton belül mindenki a saját teljesítményének megfelelően választhatta meg, hogy mekkora távot fut. A legeredményesebbek Ujcz Ágnes csákvári kézműves által készített díjat kaptak.

A korábban villanyszerelőként itthon és külföldön is dolgozó Brechler Ottóról 2013 júniusában derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg, az Amiotrófiás Laterál Szklerózis (ALS) kórban szenved. Állapota azóta rohamosan romlik. Mivel a mozgással szinten tudja magát tartani, egy speciális rehabilitációs szoba kialakítására lenne szüksége otthonában. Ebbe a szobába kellene egy függesztő rács, ahhoz tartozó segédeszközök illetve a hozzá tartozó speciális ágy – e céljai elérésében segít neki a Fuss hogy léphessen szervező csapata.

Ahogy lapunk többször is hírt adott róla: Brechler Ottó állapota ellenére se csak kap segítséget, de ad is.

– Segíteni szeretnék más hasonló betegnek saját példámon keresztül. Hogy soha se adják fel, és számtalan lehetőség elérhető számukra, hogy élhetőbbé tegyék életüket – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!