Hírek

 • cikk kép
  A méz még nyáron is jól jöhet!

  SZÉKESFEHÉRVÁR Bár most nem a méz szezonját éljük, mégis a termelői piacon még a nyári melegben is lehet kapni a nedűből. Sőt, egyesek azért is szereznek be egy-egy típusból, hogy cukor helyett inkább mézzel édesítsék a nyári hűsítőjüket.

 • cikk kép
  Az időseknek receptre kellene felírni kutyát, hogy többet mozogjanak

  Receptre kellene felírni kutyát az idős embereknek, hogy többet mozogjanak. Egy új brit tanulmány szerint a kutyasétáltatás hatékony módszer.

 • cikk kép
  Számos cukorbeteg lábon hordja ki az infarktust

  A betegek több, mint felénél alakul ki vegetatív idegbántalom, ezért gyakori a lábon kihordott infarktus.

 • cikk kép
  A népszerű otthoni tartósítás: a befőzés

  Már csak azért is megéri házi lekvárt vagy befőttet készíteni, mert tudjuk, mit fogyasztunk a gyümölcsínség idején, télen. Azonban az ehhez vezető úttól, a befőzéstől sokan tartanak.

 • cikk kép
  Tippek rossz testszag ellen

  Hiába tisztálkodunk rendszeresen, használunk dezodort, mégis kellemetlen a testszagunk? Nem csak higiéniai oka lehet!

 • cikk kép

  A meleg napokon is lehet jól aludni

  A felmelegedett hálószoba bizonyára sokaknak okoz álmatlan éjszakákat. Olykor még a ventilátor sem nyújt segítséget, és klíma sincs minden lakásban. A napfényes órák számának növekedése is sokaknak okoz problémát. Néhány tényező kiiktatásával azonban hamarabb álomba szenderülhetünk.

 • cikk kép
  A rettegett nyári kór - tények és tévhitek a szalmonelláról

  A nyár egyik legrettegettebb betegsége a szalmonella, amelynek tömeges fertőzése az idei szünidőt eddig még elkerülte. Jó hír, hogy az elmúlt évek legkevesebb betegszámát tavaly regisztrálta a Népegészségügyi Főosztály, így talán egyre ritkábban kell rá számítani. A szalmonella kapcsán mégis még mindig számos tévhit él a köztudatban.

 • cikk kép
  Minden gyanús a gyereknek? Akkor itt a zöld püré!

  Nem mindig könnyű becsempészni a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket a kisgyerekek életébe. A színes pürék azonban mindig nyerők!

 • cikk kép
  Most akkor a cukor jobb, vagy az édesítő?

  Kanada - A cukor kontra édesítők gasztrocsatában folyamatosan új kutatási eredmények születnek, a legújabb éppen Kanadából.

 • cikk kép
  Nem is gondolnád, hogy allergiás lehetsz ezekre a dolgokra!

  Cudar dolog allergiásnak lenni. Az alábbi allergia-források mellett azonban eltörpülnek a "hagyományosak", de egyiket sem kívánjuk senkinek.

 • cikk kép
  Mit tegyünk, hogy 100 évig élhessünk?

  Lehetne száz évnél több is.

 • cikk kép
  Változás a konyhában és az italainkban

  Székesfehérvár - Gulyás Mónika, székesfehérvári dietetikus szerint a konyhában, valamint az alkoholfogyasztási szokásainkban is mindenképpen érdemes szemléletváltásba kezdeni, ha eddig még nem tettük volna meg.

 • cikk kép
  Mire vagyunk képesek? Célokról, motivációkról a fehérvári edző

  SZÉKESFEHÉRVÁR Nem hiszek a címzetes napokban, vagy időszakokban, sokkal inkább abban hiszek, hogy az embereknek időről időre át kell tekinteni az életüket, egy kicsit felülről ránézni a történtekre – vélekedik Král Éva, székesfehérvári aerobik sport edző.

 • cikk kép
  Sárga- vagy görögdinnye?

  Van, aki a sárgadinnyét, más pedig a görögdinnyét kedveli jobban. Persze tudjuk, hogy van még más fajta is, de ha mindegyiket szeretjük, melyiket válasszuk egészséges életmód szempontjából?

 • cikk kép
  Mire vagyunk képesek? - A nagy célok kis lépésekkel kezdődnek, az egészséges életmódban is

  SZÉKESFEHÉRVÁR - Nem hiszek a címzetes napokban vagy időszakokban, sokkal inkább abban hiszek, hogy az embereknek időről időre át kell tekinteni az életüket, egy kicsit felülről ránézni a történtekre - vélekedik Král Éva székesfehérvári aerobik sportedző.

 • cikk kép
  Tippek, hogy azonnal serkentsd a produktivitásod az irodában

  A fáradtság és a sok tennivaló miatt Önnel is bármikor előfordulhat a produktivitás hiánya. Íme néhány ötlet, hogy a nehéz helyzetekben is helyt tudjon állni az irodában!

 • cikk kép
  Amikor a szervezet gyakorlatilag megfő - kardiológiai tanácsok extrém melegben

  Nemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, keressünk árnyékot és ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A gyógyszerszedők pedig konzultáljanak orvosukkal – a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.

 • cikk kép
  Fagyi, de milyen? Nem mindegy - a szakember tanácsai

  Szinte kisebb vödörnyi mennyiségű az a fagylalt, ami olvadozva egyensúlyoz a kis tölcsér fölött – színe sokféle lehet, függően attól, milyen ízvilágú.

 • cikk kép
  A leggyakoribb nyári gyerekbalesetek a törések és a napégés

  A csonttörés, a zúzódás, a napégés, a száj- és bélfertőzés, valamint a rovarcsípés a leggyakoribb egészségügyi probléma a gyermekeknél nyáron - mondta Póta György háziorvos az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

 • cikk kép
  Miért terjed a Panhellen a sportolók körében?

  Számos sportág versenyzői mellett már hobbi sportolók ezrei is rendszeresen használják az Angliából érkező speciális táplálék-kiegészítőket; futóktól testépítőig, triatlonosoktól küzdősportolókig szinte minden sportban. Mitől más és mennyire hatékony a Panhellen?

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...