Életmód

2015.01.30. 17:20

Hogyan kerüljük el az influenzát? Természetes tippek, tanácsok a megelőzésre

Az influenza lázzal, torokfájással és orrdugulással járó tüneteinél már csak az esetleges szövődmények rosszabbak - néhány egyszerű, természetes praktika a megelőzésre.

PLT-információ

Fontos, hogy szervezetünk vitaminkészlete maximálisan fel legyen töltve. Ezt legtermészetesebben friss, nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával érhetjük el. Amikor azonban szervezetünk vitamin-háztartását a lehető legrövidebb idő alatt szeretnénk helyrebillenteni, érdemes komplex összetevőjű multi-vitaminokat választanunk.

Ügyeljünk a higiéniára! Mivel az influenza cseppfertőzéssel terjed, érdemes nagyobb figyelmet fordítani a rendszeres kézfertőtlenítésre. Nemcsak a tüsszentés, hanem akár a munkahelyi klaviatúra is lehet a fertőzés forrása. Ma már remek kézfertőtlenítő géleket vásárolhatunk, melyek kiváló védelmet nyújtanak a kórokozókkal szemben.

Fontos a pihenés. A munkahelyi stressz, vagy éppen az éjszakába nyúló ébrenlétek is megviselik szervezetünket. A kialvatlanság viszont gyengíti immunrendszerünk ellenálló képességét. Tudatosan kell figyelnünk arra, hogy az alvással töltött órák száma életkorunknak megfelelő legyen, hiszen ez a regenerálódás egyik legfontosabb eszköze. A téli hónapok végére kimerülnek szervezetünk energiatartalékai, ezért érdemes ilyenkor néhány napra szünetet tartani, felöltődni.

Ellenálló képességünkhöz jelentősen hozzájárul a rendszeres testmozgás, ami segítségünkre lehet az influenza elleni küzdelemben is. Ha legalább hetente háromszor csak sétálunk, vagy akár kocogunk egy órát, már rengeteget tettünk egészségünk érdekében. Fontos azonban a réteges öltözködés, függetlenül attól, hogy a szabadban, vagy teremben edzünk.

Ha biztosra akarunk menni a felkészülést illetően, vizsgáltassuk ki magunkat. Ma már léteznek olyan állapotfelmérések, melyek kifejezetten immunrendszerünkre és állóképességünkre fókuszálnak. Ezeknek a segítségével képet kaphatunk szervezetünk állapotáról és célzottan tehetjük meg a szükséges óvintézkedéseket. A komplex eljárás segít abban, hogy a kezelések végére újult erővel térjünk vissza a hétköznapokba és ellenállóak legyünk az influenzával szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!