Fagyizás kreatívan - Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt élvezhetik a tevékenységet

2017. március 16., 08:00 szerző: Bokros Judit
komment
A kétgyermekes Kádár Éva igazán kreatív édesanya. Így aztán, gyermekei is láthatóan azzá váltak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Gyermekekkel otthon tölteni az időt, főleg, ha sem bölcsődébe, sem óvodába nem járnak még, vagy éppen szünet van ezekben az intézményekben, nem mindig könnyű. Újra és újra megtalálni azt a tevékenységet, amely lefoglalja, sőt, esetleg fejleszti az apróságot, ráadásul még a szülőnek is élményt ad – ez sokaknak kifejezetten nehéz. Illetve, szülője válogatja. Mert szerencsére vannak olyan, igazán ötletes édesanyák, akiknek szinte állandóan azon jár a fejük, hogyan tudnak a fent említetthez hasonló elfoglaltságokat kitalálni, szervezni. Tőlük pedig azok is tanulhatnak, akiknek erre sem idejük, sem indíttatásuk nincs.

Balról Borisz és Dorka, akik nagyon élvezték a szabad alkotást Fotó: Kádár Éva

A két fiúgyermekkel otthon lévő Kádár Éva kifejezetten azért hozta létre Kreatív Kölyök elnevezésű blogját, hogy másokkal is megossza azokat a tevékenységeket, amelyekkel leköthetők kicsik-nagyok. A szöveghez mindig nagyon látványos fotókat mellékel egy-egy játék, rajz elkészítési módjáról, a hozzávaló kellékeket, az elkészítés módját pedig részletesen kifejti. Csináltak már autópályát fillérekből, festettek olajpasztellel, szívószállal, alkottak tojástartóból madárálarcot, és sütöttek télen formás madáreledelt. Most pedig, a jó idő beköszöntével itt az újabb tipp: a fagyi.

Ha az időjárás még nem kedvez az igazi, hideg fagyi fogyasztásának, akkor a könyörgő gyermeket talán az alábbi ötletes elfoglaltsággal is le lehet szerelni egy időre. Tehát, fagyiszezON. Hozzávalók: kartonpapír (egy kartondoboz is szétvágható), sniccer, ceruza, akrilfesték, ecset, színes papír, papírlyukasztó. Az elkészítés módja: a vastag kartonra ceruzával felskiccelhető a háromgombócos tölcséres fagyi, majd sniccerrel érdemes kivágni a formát. A színes papírokból a lyukasztóval apró pöttyöket lehet gyártani a fagyira, „dekorcukor” gyanánt. Ezután a gyerek nekiállhat kifesteni a tölcséres fagyit, a még ragadós festékbe pedig beleszórhatók a színes papírpöttyök.

A végeredmény látványos saját fagyi, amit mindenki olyan „ízűre”, színűre formál, amilyenre szeretné. Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt élvezhetik a tevékenységet, amely igazán nem igényel nagy előkészületet.

Bokros Judit

2017. március 16., 08:00 szerző: Bokros Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...