Életmód

2015.10.04. 08:42

Maca kell a szexhez!

Alig ismerik Magyarországon, mégis az egyik leghatékonyabb természetes erőnlétfokozó a maca gyökér. Állítólag a libidóra is jótékonyan hat.

S. Töttő Rita

Szupernövénynek is nevezik az Andokból származó maca gyökeret, amely roppant gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, esszenciális zsírsavakban és aminosavakban.

Örömmel fogyasztották e retekféleséget már az inkák is, akik azt figyelték meg, hogy nem csupán nő tőle az energiájuk, a szellemi teljesítőképességük és erősödik az immunrendszerük, de a libidójukra is jótékonyan hat. Természetes vágyfokozóként már a modern emberi is elkezdte használni, sőt, teljesítményfokozóként is megállja a helyét.

A Lepidium Meyenii nevű növény gyökerének porított formája a maca, amely a hormonháztartást is egyensúlyba hozza nőknél és férfiaknál egyaránt. Talán éppen ezért nem csak a potenciára, de az érzelmekre is kifejezetten jó hatással van. Egyesek szerint még a ginszengnél is erőteljesebben reagál rá a szervezet, ezért is hívják perui ginszengnek .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!