Menzesz nélkül? - A magyar nők többsége sem szeretne havonta menstruálni

2017. április 12., 07:00 szerző: S. Töttő Rita
komment
Új nézőpontból közelíti meg a női menstruáció szükségességét egy kutatás, mely szerint a magyar nők többsége sem szeretne havonta menstruálni. Nem tudni, ez mennyire valós, hiszen a menzesz a női lét egyik fontos eleme.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mégis állítják, hogy a megkérdezett nők közel 60 százaléka mondta, hogy jobban szeretné, ha ritkábban menstruálna. Közülük 48 százalékuk sohasem, harmaduk évi 3 alkalommal, 8 százalékuk 6 havonta és 9 százalékuk évente egyszer szeretne menstruálni. Egy más vizsgálatban résztvevő nők háromnegyede a szexuális együttlétet, több mint fele a sportot és csaknem fele a munkát, valamint a társasági életet jelölte meg, amelyben zavarja a havonta jelentkező menstruáció. Ugyanakkor egy átlagos nőnek az élete során megközelítőleg 450 alkalommal, azaz 40 éven át van ciklusa.

A menstruáció a társadalom számára sajnos még mindig tabu téma. A nők többsége nem szívesen beszél az ilyenkor jelentkező problémáiról, pedig átlagosan élete során 4 évet tölt el menstruációval. Kutatások ide vagy oda, azt nem árt tudni, hogy akinek rendszeresen és elviselhetetlenül fájdalmas ez az időszak, azért nem a menzez a felelős - érdemes kivizsgáltatni az okokat!

 

S. Töttő Rita

2017. április 12., 07:00 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...