Életmód

2015.09.16. 18:18

Mesteri hajtogatások - Hogyan készül a papírhernyó meg a tulipán?

Székesfehérvár - Nos, kiderült, apró, tömpe ujjainkkal még nekünk is sikerülhet papírhernyót hajtogatni, ám a hagyományos japán tulipánnal már jobb, ha meg se próbálkoztunk.

Gábor Gina

Sági Judit és Fábián Zsolt több mint 25 éve foglalkozik origamival. Tegnap egyszerűbb hajtogatásokat tanítottak az érdeklődőknek. A képen éppen a klasszikus formájú japán tulipán készül Fotó: Koppán Viktor

Az origami, a papírhajtogatás alapjaival ismerkedhettek tegnap a látogatók a Köfém Művelődési Házban. Ott ugyanis ma nyílik meg Az origami csodálatos világa című kiállítás. A Magyar Origami Körnek vagy száz aktív tagja van - tudtam meg Fábián Zsolttól, a kör tagjától akadnak köztük igazi mesterek. Nos, a legjobbakat felkérték, hogy kölcsönözzenek munkát a vándortárlatra. Néhány tárgyat már előcsomagoltak a rendezők, és mi nem győztünk ámuldozni... A kör tagjai szeptember 16-án origami-oktatást is tartottak.

Sági Judit, az origami kör egyik tagja azt mesélte, a papírhajtogatást az oktatásban is lehet használni, hiszen fejleszti a térérzéket. Idősebbek számára meg azért hasznos, mert elősegíti, hogy friss maradjon az agyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!