Mire vagyunk képesek? Célokról, motivációkról a fehérvári edző

2017. július 17., 11:00 szerző: S. Töttő Rita fotós: Molnár Artúr
komment
SZÉKESFEHÉRVÁR Nem hiszek a címzetes napokban, vagy időszakokban, sokkal inkább abban hiszek, hogy az embereknek időről időre át kell tekinteni az életüket, egy kicsit felülről ránézni a történtekre – vélekedik Král Éva, székesfehérvári aerobik sport edző.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Időnként tisztázni kell magunkban, jó úton járunk-e, ez az, amit elterveztünk, így szeretnénk-e valóban élni. A nyári szabadságok ideje egyébként kiváló alkalom erre. Ilyenkor A kisöpörhetjük a fejünkből és az életünkből azokat a negatív gondolatokat, embereket, hiedelmeket, amelyek megakadályozhatnak a továbblépésben. A tréner szerint legelsőként a saját magunkról alkotott képet kell helyretennünk: hogy látjuk magunkat, hogyan beszélünk magunkhoz? Másrészt pedig a másokhoz való viszonyunk olyan, mint a magunkhoz való viszonyunk. Nem tudunk szeretni, ha nem szeretjük magunkat. Nem tudunk lefogyni, ha folyton azt mondjuk a tükörképünknek, hogy kövérek vagyunk. Nem tudunk változni, ha azt hisszük magunkról, hogy képtelenek vagyunk rá. A legszuperebb diéta, a leghasznosabb edzésterv sem fog használni, ha így gondolkodunk.

–A lényeg, hogy lépjünk ki a saját magunk alkotta skatulyából. Mondjuk azt magunknak, „Igen, a múltban nem tudtam lefogyni, igen, a múltban dohányos voltam stb., de most: képes vagyok lefogyni/ kitartó vagyok/ nemdohányzó ember vagyok" – sorolja Éva, aki hisz az optimizmusban, így azt kéri a hozzá forduló, életmódválásra készülőktől, hogy beszéljenek pozitívan, használjanak pozitív szavakat az életük minden területén.

Fotó: Molnár Artúr

S egy idő után a problémákból megoldandó feladatok válnak.

– Akard a változást! Nem elég vágyni rá – árulja el Éva, aki szerint, ha ez a szemléletváltás megtörtént, utána léphetünk rá a változás útjára.

Egyszerűbben mennek le a kilók, energikusabbak leszünk, könnyebben mennek a feladatok, jobban rá tudjuk venni magunkat olyan dolgokra, amelyek segítenek elérni a célt.

Mert egy célnak mindig kell lenni – szögezi le az edző, aki szerint a   nagy célokat  – például azt, hogy le szeretnénk adni  40 kilót - bontsuk fel kisebb, könnyebben elérhető és jól áttekinthető  célokra, mondjuk  2-3 kilókra. Azok a feladatok fognak sikerülni, amelyekhez az utat előre el tudjuk képzelni és amelyek elérésére képesnek tartjuk magunkat. Ez ad erőt, motivációt a hozzá vezető úton.

Örüljünk az apró sikereknek, teszi hozzá Éva, ahogy azt is:  jutalmazzuk meg magunkat valamivel, ami továbblendíthet egy esetleges holtponton.

S. Töttő Rita

2017. július 17., 11:00 szerző: S. Töttő Rita fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...