Életmód

2015.06.07. 09:57

Mit eszik a muskátli?

Nem véletlenül motoszkál az ember fejében, vajon tényleg az van a termékben, ami rá van írva?

S. Töttő Rita

Nos, szerencsére ez nem csak minket, de a szakembereket is érdekli, ezért általános-, muskátli és kaktusz tápoldatokat vizsgált májusban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az ötven legnépszerűbb terméket vették górcső alá, de az eredmények sajnos aggasztóak: a vizsgált 50 tápoldat közül 19 terméknél beltartalmi, azaz makro- és mezoelem hiányosságot találtak. Magyarán több paraméter a garantált tápanyagtartalomnak csupán a töredékét tartalmazta, súlyosan megtévesztve ezzel a felhasználókat. Ezután joggal mondhatjuk, hogy az összetétel feliratnál szereplő adatokat szkeptikusan kell fogadni, akkor is, ha valóságtartalmukért a gyártók felelnek. A hatóság persze megtette a szükséges intézkedéseket. A teszt másik érdekes eleméről se feledkezzünk meg: kiderítették, hogy ár-érték arányban a gazdaságos termékek végeztek elöl, a legdrágábbak pedig az önadagolós termékek.

Címkék#muskátli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!