Életmód

2017.06.14. 17:23

Mit játsszunk a gyerekekkel?

SZÉKESFEHÉRVÁR - Alig két nap, és kitör a nyári szünet, az első napokban vagy az első héten pedig még nem minden gyerek megy táborba.

Kocsis Noémi

A szülők olykor tanácstalanok, mit is kezdjen otthon a család, ha nyaralni csak később mennek. Összeszedtünk néhány egyszerű játéktippet, elsősorban kiskamaszoknak, felsősök szórakoztatására alkalmasak.

Órákig leköti a gyerekeket, ha van otthon a Dixit bármilyen formája (a sima kártyapaklis is jó!), ez az érzelmek, asszociációk fejlesztését célzó társasjáték. Felnőttek is beszállhatnak! Játsszunk kommunikációs hibát!

Egyikünk adjon egymondatos utasítást egy 3-4 elemből álló ábra lerajzolásához. Megértik ennyiből a szándékunkat a többiek? Helyezzünk egy asztalra 15-20 egyszerű tárgyat! Valaki kezdjen el szavak nélkül egy történetet pantomimezni az egyik tárggyal, majd a többiek a többi tárggyal beszállva alakítsák a sztorit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!