Életmód

2014.11.28. 14:00

Napi mézes reggeli

A méz igazi életelixír. Gazdag vitamin- és ásványi anyag tartalma a tél és az ünnep egyik legfontosabb eledele.

S. Töttő Rita

Minden nap egy mézes reggeli csodákra képes. Ezt fedezhette fel a magyar kormány is, amely nem rég épp ezen a néven indított programot, amelynek célja a mézfogyasztás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése az általános iskolások körében.

A Mézes reggeli nevű program ismertetőjéből kiderült: Magyarország az Európai Unió méztermelésének hozzávetőleg tíz százalékát adja, a méhsűrűséget tekintve pedig az ország Európában Görögország után a második.

Éppen ezért aki mézet vásárol, mindenképpen magyar terméket válasszon, az ugyanis szinte garancia a sikerre. Másrészt pedig az is biztos: a hazai mézek tele vannak környezetünk gazdag flórájából nyert éltető alapanyagaival: tele van C-és B-vitaminnal, folsavval, nikotinsavval, de komoly enzimtartalma is van. Ez utóbbi összetevőjének köszönhetjük a méz erős antibiotikus hatását. Ebből a szempontból a lépes méz a legjobb!

 

Címkék#méz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!