2017.06.13. 15:09
Nincs kedvem a forró tűzhelynél állni!
SZÉKESFEHÉRVÁR Könnyedén elintézhetnénk a családot azzal, hogy nyitogassák a hűtőt, és egyenek valami hideget. Este mégis kívánja a família a közös meleg étkezést?
Valamennyi kompromisszumot meg kell kötnünk. Vagy a sütőt üzemeltetjük a meleg vacsora elkészítéséhez, vagy a tűzhely felső részét. Kalandvágyóak egyébként a mikróban is főzhetnek, de egyrészt az is termel hőt, másrészt nincs akkora edényünk, amibe beférne egy családi adag kaja a mikróba, harmadrészt szaftosra pirítani nem nagyon fogunk vele, ha nincs kifejezetten ilyen funkció beleépítve.
Gyors, könnyű vacsoraétel a fűszerezett, hirtelen sütött hússzelet, vagy saslik, salátával Fotó: GastroFood
A minimális tűzhelyhasználattal járó és általánosan kedvelt fogás a befűszerezett csirkemellszelet, amely hamar elkészül. Római köménnyel, korianderrel, borsikafűvel, sóval-borssal, kakukkfűvel, zsályával, de előre bekevert fűszerekeverékekkel (grill, barbecue, magyaros, stb.) ízesíthetjük, kis olajon kisütjük. Hozzá idényzöldségekből friss salátát tálalhatunk. Szintén kis hőtermelésű étek egy jó sós lepény a sütőben készítve: több multinál is árulnak olcsó, gyorsfagyasztott leveles tésztát, ezt szobahőmérsékleten kiengedjük, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk sós morzsolt túróval, köménymaggal, baconkockákkal, aprított újhagymával, majd 180 fokon megsütjük.