Életmód

2017.06.13. 15:09

Nincs kedvem a forró tűzhelynél állni!

SZÉKESFEHÉRVÁR Könnyedén elintézhetnénk a családot azzal, hogy nyitogassák a hűtőt, és egyenek valami hideget. Este mégis kívánja a família a közös meleg étkezést?

Kocsis Noémi

Valamennyi kompromisszumot meg kell kötnünk. Vagy a sütőt üzemeltetjük a meleg vacsora elkészítéséhez, vagy a tűzhely felső részét. Kalandvágyóak egyébként a mikróban is főzhetnek, de egyrészt az is termel hőt, másrészt nincs akkora edényünk, amibe beférne egy családi adag kaja a mikróba, harmadrészt szaftosra pirítani nem nagyon fogunk vele, ha nincs kifejezetten ilyen funkció beleépítve.

Gyors, könnyű vacsoraétel a fűszerezett, hirtelen sütött hússzelet, vagy saslik, salátával Fotó: GastroFood

A minimális tűzhelyhasználattal járó és általánosan kedvelt fogás a befűszerezett csirkemellszelet, amely hamar elkészül. Római köménnyel, korianderrel, borsikafűvel, sóval-borssal, kakukkfűvel, zsályával, de előre bekevert fűszerekeverékekkel (grill, barbecue, magyaros, stb.) ízesíthetjük, kis olajon kisütjük. Hozzá idényzöldségekből friss salátát tálalhatunk. Szintén kis hőtermelésű étek egy jó sós lepény a sütőben készítve: több multinál is árulnak olcsó, gyorsfagyasztott leveles tésztát, ezt szobahőmérsékleten kiengedjük, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk sós morzsolt túróval, köménymaggal, baconkockákkal, aprított újhagymával, majd 180 fokon megsütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!