Életmód

2016.11.04. 11:07

Olajok a bőr és a haj szépségéért

A minőségi, hidegen sajtolt olajok nem csupán a konyhában, hanem külsőleg használva, a bőrápolásban is előnyösek.

Bokros Judit

A hidegen sajtolt növényi olajok számos kozmetikum összetevői lehetnek, de magukban is használhatók. Ha az ember testápoló helyett valamilyen finom olajjal keni át testét zuhanyozás előtt egy fél órával, akkor selymes, mélyen hidratált bőr lesz a jutalma. Az olajok közül ki-ki válasszon kedvére, ám érdemes tudni, melyik milyen hatást fejt ki a szervezetre.

Az olíva olaj hidratáló, öregedést gátló, bőr és hajvédő hatásáról ismert már az ókortól. Alkalmas a kimondottan száraz bőr védelmére, megnyugtatására és hidratálására. Fokozza a bőr feszességét és visszaadja fiatalos megjelenését. A hajápolásban véd az oxidatív károsodástól, megőrzi a haj erős állapotát.

Az argán olaj bőrpuhító hatású, s gazdag a bőr természetes védőrétegét támogató, feszesítő, valamint a szabadgyökök ellen védő összetevőkben. Ez az olaj táplálja a töredezett hajat, és enyhíti a száraz fejbőr viszketését.

A minőségi kókuszolajban található antioxidánsok képesek megvédeni a bőrt a környezeti hatásoktól és a méreganyagoktól, így a ráncosodástól is. Az olaj könnyen felszívódik, és a bőr mélyebb rétegeibe hatolva megerősíti a hátsó szöveteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!