Ha tavasz, akkor torma! - Íme az ok, amiért érdemes megbecsülni!

2017. március 17., 13:15 szerző: S. Töttő Rita
komment
Ha tavasz, akkor húsvét, ha húsvét, akkor torma!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ez a jellegzetes finomság az egyik legfinomabb gasztronómiai élmény a tél elvonultával. De nem árt tudni, hogy nem csupán ízletes, de jótékony hatással is van a szervezetre!

Becsüljük meg, ugyanis a frissen reszelt torma vírus- és baktériumölő hatású, tehát nem csupán fűszernövényként, de gyógynövényként is gondolhatunk rá!

Azt is kiderítették, hogy antibakteriális hatása meglehetősen hosszan, akár fél napon át is eltart! A benne lévő kálium a vese működését serkentheti, mustárolaj tartalma pedig  a nyálkahártyák vérellátásának fokozásában játszhat szerepet.

Felső-légúti betegségek esetén a néphagyomány mézzel keverve javasolja fogyasztania frissen reszelt tormát.

S. Töttő Rita

2017. március 17., 13:15 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...