Életmód

2014.12.14. 14:35

A legemlékezetesebb díszek mind sajátkezűleg készültek

Számos módja van annak, hogy ünneplőbe öltöztessük a szívünket, mire megérkezik a várva várt nap. A körülöttünk lévő, egyszer már használt tárgyakból némi kreativitással adventi, karácsonyi díszek készíthetők.

S. Töttő Rita

Pingpong labda, toalettpapír vagy csomagolóanyag tekercs, régi villanykörte, kartonlap, dunsztosüveg – csak néhány tárgy azok közül, amelyek gyakorta a szemetesben végzik, ha már nincs rájuk szükség. Pedig az ünnepi készülődés részeként, némi kreativitással és plusz kiegészítővel csodálatos karácsonyi díszt készíthetünk segítségükkel – ezt már Korponai Zita mondja, aki a környezetbarát, azaz zöld ünnepi készülődés jegyében adventi foglalkoztatót tartott gyerekeknek. A picik némi ragasztó, festék, műhó és csillám segítségével csodás hóemberkéket, képeslapokat, karácsonyfa díszeket gyártottak a rendelkezésükre álló alapanyagokból. A szülők is szívesen csatlakoztak a készülődéshez, akik már komolyabb projektekbe is bele mertek vágni.

Bízzuk a gyerekek fantáziájára, mit kezdenek az anyagokkal, a Zöldbogyókában is így tettek (Fotó: a szerző)

Az egyik legegyszerűbb és legszebb saját készítésű dísz villanyégőből készülhet. A búrát kenjük meg ragasztóval és arra szórjunk rá tetszőleges színű csillámot. Természetes „tartóból” készült gyertyát is alkothatunk: vájjunk ki egy almát vagy narancsot, abba folyassuk bele a viaszt, „szegecseljük” körbe szegfűszeggel a peremét. Illatos és különleges asztaldíszt kapunk. A képeslap készülhet kivágott kartonpapírból is, amelyet a gyerekek festenek meg és ragasztanak, varrnak hozzá tetszőleges díszeket: gombot, virágot, egyebet. Ám ez csak néhány ötlet a sok közül, érdemes körbenézni otthon és elengedni a fantáziánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!