Életmód

2014.09.28. 15:35

Az arcizom torna a petyhüdtség eltüntetésében is segít

Nem ez az első alkalom, hogy egy gyógykezelésre szánt eljárás teszi kellemesebbé a stresszes életmódot folytatók mindennapjait, miután kiderül: kozmetikai hatásai is vannak. Az arcizom tornával fitté tehető a mimika is.

S. Töttő Rita

Azt már rég tudják a szakemberek, hogy az arcizom tornával nem csupán a betegségekből származó bénulások lazíthatóak fel, hanem a 30-as, 40-es éveikben járó nők számára ismert problémával, a petyhüdt, megereszkedő arctónussal is elbánik. E jelenség nagy részéért az arcizom tónusvesztése felelős, épp úgy, ahogy a kevésbé karbantartott test esetén is puhulnak az izmok – magyarázza Hegedűs Gerda, aki az arcizom tornát segítő eljárással foglalkozik a megyeszékhelyen.

Hegedűs Gerda szerint az elektromos impulzusok hatékonyan segítik az arcizom feszesítését (Fotó: a szerző)

Első látásra kicsit ijesztőnek tűnhet a kezelés, de hamar kiderül: fájdalommentes. Az eljárás lényege egyfajta elektromos impulzus, amelyet elektródákkal juttatnak az arc izmaiba.

– A titok a „baxendale” hullám, amely másodpercenként 20 impulzust bocsát ki. A „baxendale” hullám annyiban tér el a többi elektromos hullámtól, hogy az arra jellemző éles kiszögellés lekerekített, vagyis hosszabb lesz a hatóideje és jobban megdolgoztatja az arcizmokat. A készülékben gerjesztett milliamperek pedig, megfelelően adagolva, rábírják az arcizmokat az összehúzódásra – árulja el a fehérvári kozmetikus Gerda.

Az arcideg bénultakon is segítő eljárás a hétköznapokban isjótékony, hiszen tükörbe nézve feszesebb arcot láthatunk, sőt, a fogcsikorgatás leküzdésében is hatékony!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!