Életmód

2017.04.18. 12:55

Futóknak profi frissítés

Székesfehérvár -A maratoni, illetve a félmaraton versenyek elképzelhetetlenek frissítő állomások kihelyezése nélkül. Egy fehérvári csapat ezt profi módon oldja meg.

Káldor András

Eddig a versenyeken jobbára úgy történtek a frissítések, hogy kitettek egy asztalt, és aki arra járt, az fogyasztott.

A fehérváriak által is jól ismert ultrafutó, Kaufer Tamás híres arról, hogy mindig valamilyen új ötlettel áll elő. Nevéhez fűződik a Vérteskozma Rock&Roll Futás, a Fehérvári Lépcsőfutás, és a Bence-hegyi futás megrendezése. Tavaly a II. CEP Fehérvár Félmaratonon debütált egy új sütetű elképzeléssel, profi frissítő csapatot hozott létre sportolókból, barátokból.

- Annyiban más ez a frissítő állomás, mint a versenyeken általában megszokott, hogy a mienk egy showműsorral van egybe kötve. Egyen pólóban vagyunk, nyugodtan mondhatom népszerű lett, és már több helyre hívtak, hívnak bennünket az országban. Az állomás elsősorban a versenyzők számára jelent segítséget, másodjára pedig én egy olyan műsorral szórakoztatom azokat, akik szurkolni mennek ki, hogy ők is szinte részesei válnak ezzel a megmérettetésnek. - tudtuk meg Kaufer Tamástól.

Népszerűek lettek, hiszen tavaly öt versenyen vettek részt, a fehérvárin kívül ott voltak a Tihany, és a Szigligeti Félmaratonon, és a Balaton Szőlőskör Ultrafutáson.

Idén április 23-án természetesen ismét találkozhatnak velük az érdeklődők, és a versenyzők a 10-kor rajtoló III. CEP Fehérvár Félmaratonon.

- A Varkocs szoborhoz települünk ki, úgy ismernek meg bennünket, hogy rock&roll-os pólóban leszünk, a lányok rózsaszínben, és sárgában. Több asztalon lesz étel és ital, közben dübörögni fog a rockzene, komoly hangosítással. Én pedig közben minden hasznos információval ellátom a futókat, és a szurkolókat, mintegy közvetítve a versenyt. Tavaly ugyanitt voltunk, és ötvenen, hatvanan kísértek bennünket végig figyelemmel. - tájékoztatott a részletekről Kaufer.

- Olyanok is megálltak nálunk, akiknek jóformán eddig fogalmuk sem volt a félmaratonról, de próbáltam számukra erről mindent elmagyarázni. A lányok nagy része futó, sporthoz közeli edző. Összeszokott csapattá váltunk. van köztünk tízéves kislány, de többgyermekes anyuka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!