Vitaminpótló trükkök a tél végén

2017. február 22., 15:10 szerző: Laci Patrícia fotós: Laci Patrícia
komment
Székesfehérvár – Nagy volt a jövés-menés a szerdai termelői piacon. A vitaminok pótlását szolgáló zöldségek, s gyümölcsök népszerűnek számítanak továbbra is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Közeledik a tavasz, ezt egyértelműen érzékeltük szerdán a termelői piac kínálatán, lehet például barkát, illetve tavaszi virágokat is kapni az eladóktól. Természetesen a piacon örök népszerűségnek örvendenek a zöldségek, gyümölcsök, főleg a tél végén, amikor érdemes a vitaminraktárainkat feltölteni. Ezzel egyet ért Kóródi Kálmánné Éva árus is.

– Kimondottan jó vitaminforrás ebben az időszakban a citrom vagy éppen a gyömbér. Utóbbit sajtreszelővel megreszelem, majd a reszeléket összekeverem néhány evőkanál vegyes virágmézzel, beteszem a hűtőbe, másnap reggel éhgyomorra bekapok egy-egy kanállal a keverékből, ami kiváló immunerősítő is. A család nagyon szereti nálunk – osztotta meg velünk egyik receptjét Kóródi Kálmánné Éva.

A csicsókát is ajánlja az árus, főleg a cukorbetegeknek lehet jó ez az étek, ugyanis a vércukorszint nem lesz magas tőle.

– A csicsókát lehet nyersen, pürésítve, illetve párolva is fogyasztani – tanácsolta a hölgy.

A csicsóka vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel. Tartalmaz például kálium-, magnézium-, cink-, C-, B1-, B2-vitaminokat, sőt, a béta-karotinból sem szenved hiányt.

Tél végén sokan szenvednek D-vitamin hiányban, ennek orvoslására ebben az időszakban hasznos lehet több gombát, például vargányagombát fogyasztani.

Bár mi magyarok nem arról vagyunk híresek, milyen sok halat ennénk, ám aki szeretne több D-vitamint bevinni a szervezetébe, számára az alábbi halfajok lehetnek hasznosak, mint például a tonhal, a hering, a lazac, a ponty, a sügér, a harcsa vagy éppen a pisztráng.

Laci Patrícia

2017. február 22., 15:10 szerző: Laci Patrícia fotós: Laci Patrícia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...